Montserrat Casas entra a formar part del Consell Rector del CSIC


Actualizado 17/6/2010 14:09:01 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Consell d'Universitats ha designat la Rectora de la Universitat dels Illes Balears, Montserrat Casas, com a consellera del Consell Rector del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), substituint així a Francisco Tomàs Vertal en el lloc de representant del Consell d'Universitats dins el CSIC, qui ha cessat com Rector de la Universitat de València.

El Consell d'Universitats és l'òrgan de coordinació acadèmica, de cooperació i consulta en matèria universitària dins del CSIC. Està presidit pel ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, i formen part com vocals els rectors de les universitats i cinc membres designats pel president.

Segons ha recordat la UIB en un comunicat, el CSIC és la institució pública dedicada a la investigació més important de l'Estat i la tercera d'Europa. El seu objectiu és desenvolupar i promoure la investigació en benefici del progrés científic i tecnològic, per a la qual cosa abraça des de la investigació bàsica fins a la transferència al teixit productiu.

Aquesta agència estatal té dues institucions mixtes d'investigació en col·laboració amb la UIB: l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) i l'Institut Mediterrània d'Estudis Avançats (IMEDEA).