Munar atribueix l'alta abstenció a les eleccions europees a què el Parlament europeu "no s'ha donat molt a conèixer"


Actualizado 10/6/2009 17:04:33 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Cambra balear, Maria Antònia Munar, va atribuir avui l'alta abstenció a les eleccions europees de diumenge passat, que ha arribat al 63,98% a Balears, que el Parlament europeu "no s'ha donat molt a conèixer", ja que, segons la seva opinió, "encara no s'ha transmès a la ciutadania europea la necessitat i la importància que té per a la població les decisions que es prenen en aquesta institució".

Després de presentar la memòria de l'activitat parlamentària durant aquesta legislatura, en què s'han aprovat 16 lleis, Munar ha insistit en què els alts índexs d'abstenció en els citats comicis és un "poc responsabilitat" del Parlament europeu i, en aquest sentit, ha considerat que "potser", la Cambra balear pot oferir la seva experiència perquè "millori".

Així, ha destacat que el Parlament europeu hauria de fer, a nivell de la UE, el mateix treball que porta a terme la Cambra autonòmica perquè els ciutadans de Balears coneguin aquesta institució, amb la finalitat que els índexs d'abstenció siguin "més petits", tal com, segons ha recordat, succeeix a les eleccions autonòmiques, on el nombre de ciutadans que decideixen no acudir a les urnes és "bastant menor".

En aquest sentit, Munar ha informat que en el marc de la tasca d'informar sobre les decisions que s'adopten al Parlament, al llarg d'aquesta legislatura s'han portat a terme 63 actes organitzats per aquesta institució; 17.287 visites de ciutadans a la Cambra balear; 1.065 comunicats de premsa i concursos de dibuix i redacció en els quals han participat 4.645 nens.

Alhora, ha afegit que s'han publicat un total de 85 butlletins, així com 352 diaris de sessions, mentre que, segons ha assenyalat, el Parlament també ha arribat a un acord amb IB-3 perquè cada dimarts es retransmeti en directe per la televisió les preguntes parlamentàries i la sessió de control al Govern.

A això cal afegir l'emissió setmanal de dos programes informatius, un a través d'IB-3 televisió i un altre a través de la ràdio pública per informar sobre l'actualitat parlamentària i "acostar els diputats als ciutadans". A més, IB-3 Ràdio acull setmanalment una tertúlia entre els parlamentaris de tots els grups, mentre que RNE emet un programa setmanal mitjançant Ràdio 5.