Munar creu que aquesta legislatura pot ser un "bon moment" per a assolir un acord sobre el Síndic de Greuges


Actualizado 24/4/2008 21:00:59 CET

MADRID, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

La presidenta del Parlament, Maria Antonia Munar, ha afirmat avui que en l'actual legislatura autonòmica cap la possibilitat de poder constituir un Síndic de Greuges a Balears, ja que és "un bon moment" a causa que existeix un Govern integrat per diverses formacions polítiques i amb un només partit en l'oposició.

Així ho va detallar avui en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a la primera jornada de la Conferència de Presidents dels Parlaments (COPREPA) que se celebra avui a Madrid durant avui i demà.

"No sé si serà precisament la legislatura en la qual serà més fàcil arribar a acords. S'intenta que sorgeixi el Síndic en cada legislatura i no arriba. Potser ara al governar tants partits i tenint en compte que en l'oposició hi ha només un amb tants assumptes pendents de decisió pot ser un bon moment per a aconseguir-lo", va postil·lar Munar.

Tot i això, també va remarcar que al costat d'aquesta possibilitat existeixen altres qüestions que necessiten d'acords com és el cas del Consell Consultiu. "Jo diria que és un bon moment perquè entre tots ens adonem que el Parlament és la casa de tot i que entre tots hem d'arribar acords, amb els dirigents de cadascun dels partits polítics, dels grups parlamentàries i entre el Govern i l'oposició", va subratllar Munar.

Respecte a la reunió de la COPREPA que se centrarà aquests dos dies a debatre sobre la problemàtica del canvi climàtic per plasmar una declaració conjunta d'objectius, la presidenta del Parlament va destacar que cal que des d'aquest òrgan es "doni exemple" per intentar "minimitzar el mal" que puguin derivar-se en un futur per a la societat.

També va reivindicar la importància de la reunió anual que realitzen els presidents dels parlaments i assemblees regionals de cada comunitat perquè permet abordar "problemàtiques comunes a tots" [e] "intercanviar" opinions per analitzar assumptes com els riscos que implica per a la societat el canvi climàtic.

FIRMA DE LLIBRE D'HONOR DE L'ASSEMBLEA DE MADRID

La presidenta del Parlament va ser rebuda aquest migdia per les autoritats de l'Assemblea de Madrid i va procedir a signar juntament amb els seus homòlegs el llibre d'honor de la Cambra madrilenya. Munar va subscriure amb això el text conjunt ratificat pels presidents en la qual s'especifica que l'actual Estat de les autonomies brinda "els millors instruments" per "respondre amb èxit" de manera conjunta els reptes del segle XXI.

A més, es va exposar la importància de l'intercanvi d'idees i el diàleg de la llibertat com motor del progrés i ciment de la democràcia.

Durant aquesta tarda els presidents dels parlaments autonòmics mantindran una reunió de treball que servirà per fixar les bases en una declaració conjunta que es donarà a conèixer demà. A més, una vegada que finalitzi la primera jornada de la COPREPA, tots els representants autonòmics estan convidats a una recepció oficial a la seu de la presidència del Govern de la Comunitat de Madrid.