Munar mostra el seu "clar suport" als quatre parlamentaris imputats en la Cambra balear


Actualizado 10/6/2009 17:00:17 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, ha remarcat que els quatre diputats imputats en la Cambra balear -Bartomeu Vicens (ex-UM); Josep Juan Cardona (PP); Jaume Font (PP) i Xico Tarrés (PSIB) compten "claríssimament" amb el "suport" d'aquesta institució i, en aquest sentit, va apostar per la "divisió de poders".

Després de presentar la memòria de l'activitat parlamentària durant aquesta legislatura, en què s'han aprovat 16 lleis, Munar va respondre així després de ser preguntada per la situació del parlamentari del Grup Mixt Bartomeu Vicens (ex-UM), qui està en llibertat després d'haver pagat una fiança de 100.000 euros, per un cas de presumpta corrupció ordida en els noranta entorn de la requalificació del polígon palmesà de Son Oms.

"Hi ha diversos parlamentaris imputats i el fet d'estar imputat significa un dret perquè es pugui anar a un Jutjat amb un advocat per defensar-se i, per tant, no implica en absolut que pugui afectar als drets dels diferents diputats", ha remarcat Munar, qui ha afirmat que en la Cambra autonòmica, "tots els parlamentaris tenen un lloc, perquè és el seu dret".

Alhora, ha insistit en què el Parlament ha de "respectar" la divisió de poders, de manera que aquesta institució "no ha de ser la que decideixi qui ha d'estar o no als jutjats". D'altra banda, ha afegit que la Cambra tampoc ha de prendre decisions, pel fet que un parlamentari acudeixi a un Jutjat, a causa que "cadascun ha d'estar en el seu lloc i aquí ve a representar als ciutadans que els han votat".