Nájera analitza amb Sebastián el "lideratge polític" que requereixen les "propostes de futur" per a Platja de Palma


Actualizado 28/12/2010 18:07:21 CET

L'exposarà la reforma "en tota la seva extensió i contundència" per resoldre els problemes de competitivitat a la zona

MADRID, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

La gerent del Consorci per a la reforma de Platja de Palma, Margarita Nájera, analitzarà aquest dimarts amb el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, les "propostes de futur" per emprendre aquest projecte de reconversió, el que requereix segons la seva opinió el "lideratge polític" del Govern.

Així ho ha detallat moments abans de reunir-se amb el ministre i el seu equip en matèria de turisme per exposar-li "en tota la seva extensió i en tota la seva contundència" les iniciatives del Consorci per resoldre els problemes de competitivitat a l'actual context internacional.

Nájera ha explicat que, sobre aquests problemes, el Consorci per a Platja de Palma té una "resposta" basada en el procés d'investigació sobre les necessitats d'aquest destí madur emprès durant els últims mesos i, en conseqüència, es requereix un "lideratge potent" per part del Govern i del ministre per emprendre les esmentades reformes.

Sobre aquesta qüestió, la gerent del Consorci ha detallat que Sebastián està "compromès" i "molt interessat" en l'esmentada reforma, com revela la reunió "llarga i intensa" que es mantindrà aquest dimarts, perquè implica una sèrie d'"experiències" de "com ha de ser el turisme del segle XXI".

En aquest sentit, la Comissionada del Govern per a Platja de Palma ha assegurat que Platja de Palma es configura com "un projecte de referència" i una "investigació" sobre els reptes del futur "immediat i a llarg termini", el que motiva l'interès del ministre sobre aquesta reforma.

A més, ha comentat que a part de les propostes de futur per emprendre a la zona s'informarà al ministre sobre els esdeveniment esdevinguts en "els últims mesos", referint-se a la suspensió del Pla de Reconversió Integral (PRI).

Sobre aquesta qüestió, Nájera ha assenyalat que en aquest tipus de projectes s'"aprèn molt dels errors i segurament s'ha comès algun error en Platja de Palma", el que revela la importància del consens com "tasca fonamental" en una reforma "tan complexa" que afecta al futur de molts agents implicats.

També ha incidit que es tractarà les inversions que "han de seguir venint" a Platja de Palma, d'acord amb el pla de treball del Consorci, per emprendre una sèrie d'infraestructures --com actuacions al passeig marítim, en matèria d'aigües i en la renovació d'habitatges--.

PLATJA DE PALMA NECESSITA "HOTELERS DE VERITAT"

En aquest sentit, Nájera ha comentat que, al costat d'aquest "lideratge polític" que demanda el sector actualment per a la reforma, també es requereix la inversió en hotels que correspon al propi sector.

Per tant, la gerent del Consorci ha afegit que Platja de Palma necessita d'"hotelers de veritat i emprenedors" que apostin pel futur per millorar la competitivitat.