Neix a Mallorca el Partit Liberal Espanyol amb la intenció de ser una tercera via al "bipartidisme" polític


Actualizado 24/8/2010 21:31:09 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

Neix a Mallorca el Partit Polític Projecte Liberal Espanyol (PLIB-PLIE), que pretén postular-se com un partit de centre que trenqui el "bipartidisme" actual que protagonitzen, segons aquesta entitat, el PSOE i el PP per convertir-se en "una tercera opció als ciutadans".

El president i fundador del partit, Francisco Fernández, ha donat a conèixer aquesta nova formació en una roda de premsa a Palma en la qual ha estat acompanyat pel representant de l'àrea de turisme Antonio Ramos, i el tresorer del mateix, José Boza, els qui han informat de les línies estratègiques del partit de cara a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques de maig de 2011.

Així, el partit ha detallat que la seva intenció és establir-se com "un verdader centre liberal, capaç de ser quan es requereixi un soci governamental o de practicar una oposició aclaridora i de ponderació".

El PLIE ha assenyalat que és contrari a la proposta del Govern d'endarrerir l'edat de la jubilació, perquè considera que "els joves són el reemplaçament generacional natural de la mà d'obra existent" i perquè "les persones en actiu han de disposar de vies regulades i graduals per abandonar el seu lloc de treball de manera anticipada a favor dels més joves".

A més, el partit opina que "la jubilació ha de venir acompanyada dels mitjans i serveis adequats perquè els jubilats puguin compensar les baixes pensions amb possibilitats en la millor atenció sanitària".

D'altra banda, el PLIE ha indicat que portarà en el seu programa electoral d'àmbit nacional la privatització de la TVE i de totes les cadenes autonòmiques integrades en FORTA, i alhora ha transmès la seva solidaritat amb la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) i el seu "més profund rebuig a una pràctica deslleial i abusiva que atenta contra la intel·ligència de tots els espanyols" per la finalitat de la condonació de 7.000 milions d'euros a TVE.

Respecte al turisme, aquest partit advoca per desenvolupar "una política constructiva per a aquest sector turístic, essencial per a la vida econòmica del país, una política consensual a llarg termini, involucrant de manera responsable als agents socials, econòmics i polítics".

A més, ha mostrat el seu suport al conjunt de mesures econòmiques urgents propostes pel Govern "per injectar liquiditat i facilitar el crèdit". "La solució ha d'arribar a través d'un abaratiment del preu del diner, amb una baixada de tipus d'interès que fins que no es produeixi no tornarà a reconduir la situació a la bonança econòmica".