Nens sahrauís visiten l'Ajuntament de Palma per reclamar a les institucions que "segueixin recolzant la causa"


Actualizado 21/8/2009 16:54:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

Un grup de nens sahrauís procedents dels campaments de Tindouf i Algèria que passen l'estiu el Mallorca dins del programa 'Vacances en pau' van visitar avui l'Ajuntament de Palma i van reclamar a l'alcaldessa, Aina Calvo, que continuï "recolzant la causa", així com que "pressioni" al Govern espanyol perquè "defensi obertament" el dret a l'autodeterminació d'aquest poble.

Així s'ha expressat la representant de l'associació Amics del Poble Sahrauí, Victòria Català, qui, a més, ha criticat la tasca desenvolupada per l'executiu central en aquest tema. Alhora, Català, referint-se als nens, es va mostrar satisfeta pel fet de tenir "aquests petits ambaixadors d'estiu".

Per la seva banda, Calvo, qui va agrair la visita dels menors i famílies, ha expressat el seu desig perquè la pròxima tingui lloc amb les mateixes condicions d'"igualtat i fraternitat" en els dos territoris.

A més, el delegat del Front Polisario a Balears, Mohammad Mustafa, ha recordat que el seu poble porta "més de 30 anys" defensant el seu dret d'autodeterminació i ha assenyalat que Balears ajuda en aquesta tasca ja que no només ho fa econòmicament, sinó també mitjançant un "suport moral".

Català ha remarcat que continuaran "lluitant" fins que es compleixin les resolucions de l'ONU, es "recuperi" el territori i "s'assoleixi la independència", ha conclòs.