El nou centre de salut de Sant Josep estarà acabat en el primer trimestre de 2011


Actualizado 24/11/2010 19:16:09 CET

La nova infraestructura ha suposat una inversió de 2,7 milions d'euros

EIVISSA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

Les obres del nou Centre de Salut de Sant Josep, que donarà cobertura a més de 5.000 usuaris, estaran acabades durant el primer trimestre de 2011, segons els terminis previstos pel Govern.

Es tracta d'unes instal·lacions noves i adequades a les necessitats dels usuaris de la zona sud d'Eivissa i dels professionals del centre, en què la Conselleria de Salut i Consum ha invertit 2.720.073,22 euros.

El conseller d'aquest departament, Vicenç Thomàs, ha visitat aquest dimecres les obres del centre acompanyat per l'alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí, i el gerent de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Julio Villar.

Les obres de construcció avancen segons els terminis previstos. En aquest sentit, cal indicar que ja s'han acabat l'estructura de l'edifici i les cobertes i a aquestes altures es treballa en les parets de la façana i en les instal·lacions d'electricitat, de lampisteria, de climatització, de telecomunicacions i d'il·luminació. L'última fase de l'obra se centrarà en els envans i en la pavimentació de les plantes.

El Govern ha recordat que la Conselleria ja ha inaugurat a Eivissa els centres de salut de Vila, Sant Antoni i Sant Jordi. Ara s'estan construint el de Sant Josep i el de Can Misses. Es preveu que per a quan acabi la legislatura, s'haurà renovat i modernitzat el 70% de la xarxa d'Atenció primària de l'illa, de la qual es beneficiaran més de 100.000 persones.

Respecte a l'àmbit de l'atenció especialitzada, també cal assenyalar que les obres del nou Hospital Can Misses suposen una inversió en l'edificació per valor de gairebé 100 milions d'euros i d'aproximadament 20 milions més en equipament.

CARACTERÍSTIQUES DEL CS SANT JOSEP

El nou edifici, que està situat al carrer de Pujol, donarà cobertura a una població de 5.168 usuaris, 4.069 dels quals corresponen als metges de capçalera i 1.099 als pediatres. El Centre de Salut de Sant Josep tindrà un equip de 12 professionals i oferirà una àmplia cartera de serveis, amb una unitat d'atenció a la dona, entre d'altres.

A més, tindrà vint consultes: quatre de medicina de família, quatre d'infermeria, dos de pediatria, cinc consultes polivalents, una sala de cures, una sala de cirurgia menor, una sala d'extraccions i dues sales més per a altres usos.

La nova infraestructura sanitària tindrà una superfície construïda de 1.552 metres quadrats, distribuïts en dues plantes. L'edifici estarà format per dos mòduls que sobresurten a la primera planta i que s'uneixen a la planta baixa.

En aquest centre de salut treballaran 12 professionals: tres metges de capçalera, un pediatre, tres infermers, un auxiliar d'infermeria, tres auxiliars administratius i una partera.

CARTERA DE SERVEIS

El centre oferirà entre els seus serveis informació i atenció a l'usuari, citacions per a infermeria i per a especialistes, visat de receptes o targeta sanitària, per exemple. Alhora, en ell es passarà consulta de medicina de família, cirurgia menor, consulta de pediatria i atenció al nen, consulta d'infermeria (adults i pediatria).

També disposarà d'un programa d'atenció domiciliària, programes d'atenció a les malalties cròniques i activitats preventives i de promoció de la salut.