Nou establiments de les Balears implanten una nova eina de gestió que els ofereix major rendibilitat


Actualizado 24/11/2010 14:03:25 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

Un total de nou petits establiments de turisme d'interior de les Balears han professionalitzat la seva gestió i optimitzat els seus processos durant l'últim any mitjançant l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el que ha propiciat un augment dels seus índexs d'ocupació i major rendibilitat.

Concretament, aquest sistema facilita la gestió de les reserves, la facturació i el control de despesa, a més de reforçar el posicionament de les esmentades empreses per internet a través d'un ampli circuit de touroperadors i agències de viatges.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el projecte 'ñTUR', coordinat per la fundació Fundetec i que està cofinançat amb fons del Pla Avança 2 del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i de la UE.

Aquesta iniciativa ha començat a finals de l'any passat en tot el territori nacional, i ha aconseguit que 707 establiments de tot Espanya disposin actualment d'un pla integral d'implantació de les TIC que repercuteixi en una millora de la seva productivitat i competitivitat.

D'altra banda, ñTUR té un segell de qualitat TIC turística que s'atorga a l'establiment després de certificar el seu grau d'ús de la tecnologia, que li serveix com element diferenciador respecte a la competència i com eina de promoció de l'empresa.

Sobre aquesta qüestió, totes les empreses balears certificades es troben en un anomenat 'nivell Bronze' mentre que a nivell nacional han estat 573 les certificacions de nivell Bronze, 55 de Plata i 16 d'Or.