El nou Màster en Polítiques d'Igualtat de la UIB crearà nous perfils professionals en un context de crisis


Actualizado 16/7/2009 14:34:15 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

El nou Màster en Polítiques d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, organitzat pel Grup d'Estudis de Gènere de la Universitat dels Illes Balears, amb la col·laboració de la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere de l'Institut Balear de la Dona, formarà nous professionals en els àmbits de prevenció de violència de gènere i polítiques d'igualtat. La UIB es converteix així a la primera universitat del país a oferir un màster oficial sobre aquesta matèria.

Els nous estudis de postgrau començaran a impartir-se en octubre del 2009 i proposen la capacitació de l'alumnat en línia amb la nova legislació vigent en Política d'Igualtat, ja que tant la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere com la Llei Orgànica per la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes estableixen la necessitat de professionals específicament formats en aquests àmbits.

Així ho han explicat avui en roda de premsa, a les dependències de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Lila Thomàs, la directora del nou Màster, Esperança Bosch i la directora de la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere de l'Institut Balear de la Dona, Marta Fernández.

Bosch ha remarcat la necessitat de desenvolupar nous perfils professionals en un món "laboral inquiet com el d'ara" i ha afegit que gràcies a "les noves polítiques de gènere hi ha un nou perfil professional emergent que obre noves línies de treball, però que necessita una formació especialitzada que ara no existeix".

Alhora, Bosch va constatar que la UIB ha estat pionera a Espanya en la creació d'un Màster professional d'aquestes característiques, ajustat al nou Pla Bolonya de la Universitat Pública, amb la voluntat d'oferir una formació transversal, des d'assignatures de psicologia com de dret i amb un període de practiques que permet a l'alumne desenvolupar allò après en un context professional real.

La directora del Màster ha afegit que les prescripcions estan obertes durant el mes de juliol, el Màster comença en octubre amb una durada d'un any acadèmic i amb una càrrega lectiva de 60 crèdits [ECTS], adaptats a les noves polítiques universitàries europees.

Per finalitzar, la directora de la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere de l'Institut Balear de la Dona, Marta Fernández, va aprofitar l'ocasió per anunciar que la Universitat ha obert el termini per presentar tasques relacionats amb violència de gènere a l'III Premi d'Investigació sobre Violència de Gènere, dotat amb 12.000 euros.