El nou número de la col·lecció Biblioteca d'Artistes de Balears està dedicat al poeta menorquí Francesc Florit Nin


Actualizado 26/1/2011 14:52:24 CET

MENORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació i Cultura ha dedicat el número 16 de la col·lecció Biblioteca d'Artistes de Balears (ARTIB) a l'obra del pintor i poeta ciutadellenc Francesc Florit Nin, un catàleg que permetrà promocionar i donar a conèixer la trajectòria de l'artista de Menorca.

Florit Nin exposa precisament aquests dies una selecció dels seus llibres en la Galeria Oliver Maneu de Palma. En concret, l'espai palmesà acull una sèrie d'obres amb les quals l'artista ha il·lustrat fragments de llibres com 'Sinopsi del silenci', 'Vita brevis', 'Dibuix vegetal'; 'Llibre del desassossec', 'En dansa'; 'Florescències', 'Estora obaga', 'Acaba novembre', 'El fi de la vida', 'Entrefulles', 'Incurs' i 'Jugar a la natura'.

El conjunt d'aquestes pintures permeten als assistents conèixer algunes de les constants que han marcat la trajectòria plàstica de Florit Nin com les referències a la figura de l'home i la naturalesa. Mitjançant aquests elements i un llenguatge inspirat en les seves formes i moviments, l'artista menorquí crea un codi propi per aproximar-se a la realitat.

La Conselleria d'Educació i Cultura va posar en marxa la col·lecció de catàlegs ARTIB amb l'objectiu de reforçar el programa de promoció i de projecció exterior i entre les illes dels artistes de Balears amb una sèrie que vol convertir-se en una eina per promoure de manera homogènia al col·lectiu que conforma la realitat de l'art contemporani de la comunitat autònoma.

Altres número editats són els dedicats a Miquel Planas, Ñaco Fabré, Tur Costa, Tomeu Coll, Bartomeu Pons, Dolors Sampol, Crespí Alemany, Teresa Matas, Josep Lluís Aguiló i Catalina Cànoves Vallès Oriental), Gerard Matas, Maria Antònia Mir, Tónia Coll i Joan Pons, a més de dos catàlegs que promocionen als col·lectius de joves artistes Praxis.