Palma Arena.- Un proveïdor de mobles afirma que cobrà 40.000 euros de Matas tot i que assegura que van mediar factures


Actualizado 4/12/2009 16:58:55 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Un proveïdor de mobles que ha declarat avui en qualitat de testimoni davant del jutge que instrueix el cas Palma Arena i el presumpte enriquiment il·lícit de l'ex president del Govern balear, Jaume Matas, ha afirmat durant la seva compareixença que va cobrar uns 40.000 euros a l'ex cap de l'Executiu pel subministrament de mobiliari per equipar el seu habitatge, tot i que ha assegurat que van mediar factures en els pagaments efectuats.

Així ho va posar de manifest Luigi Petri, segons han indicat fonts jurídiques a Europa Press, durant les més de dues hores que es va prolongar la seva declaració davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, el fiscal anticorrupció Pedro Horrach, i diversos dels advocats personats en la causa, entre els quals es trobaven Àngel Aragón, Pedro Cerdà i Luis Jordana de Pozas.

En la seva compareixença, Luigi Petri, de nacionalitat italiana, ha explicat que va subministrar a Matas un ampli mobiliari per a la residència que posseeix en ple nucli antic de Palma a través de la seva empresa Decorama, dedicada al comerç al detall de mobles i equips d'oficina, i durant l'interrogatori va especificar l'extens catàleg de mobles dels quals va dotar l'habitatge de l'expresident de l'executiu balear, imputat en aquest procediment.

Tot i això, va negar haver facturat 'en negre' per aquest aprovisionament i, és més, va incidir que els aproximadament 40.000 euros que va cobrar per aquest concepte van comptar amb la seva corresponent factura, una afirmació que contrasta amb l'efectuada en les últimes setmanes per diversos proveïdors que van participar en la reforma de l'habitatge i per propietaris de diverses botigues que van asseverar davant del jutge haver-se embutxacat de Matas diners opac al fisc i que ascendiria a uns 300.000 euros.

Durant la compareixença, el jutge va citar a declarar al fill d'aquest testimoni, treballador de la mateixa empresa de mobles, perquè demanar més dades sobre el subministrament d'aquest tipus d'equipament. Luigi Petri va abandonar les dependències judicials de Via Alemanya amb aspecte seriós i fins i tot va tenir temps de fer conat d'agredir jocosament a una cambra.

Cap recordar que la Fiscalia Anticorrupció de les Balears ha iniciat la investigació sobre el patrimoni de Matas després de detectar possibles irregularitats en la compra de l'habitatge i fins i tot agents de la Guàrdia Civil de paisà van recórrer diversos establiments en els quals Matas hauria comprat el mobiliari per a aquest pis. Alhora, el passat 6 de novembre la Policia Nacional i l'Institut Armat han registrat tant el palauet com l'habitatge que Matas té en el luxós barri de Salamanca, a Madrid.

SIS MESOS D'INVESTIGACIONS

Tot i això, el Fiscal General de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, va renunciar a prorrogar la investigació, anomenada Operació Buckingham, després d'esgotar-se el termini de sis mesos durant els quals la Fiscalia Anticorrupció va portar a terme les indagacions.

Malgrat això José Castro va decidir el passat 11 de setembre incorporar les investigacions sobre el patrimoni realitzades pel Ministeri Públic i l'Agència Tributària al cas Palma Sorra, que investiga una presumpta malversació de cabals públics produïda durant l'execució del velòdrom de la capital balear, el cost del qual es va disparar dels 48 milions inicialment pressupostats a uns 110.

Precisament, Castro ha citat a declarar a Matas com a imputat per aquest cas davant del Jutjat el pròxim 23 de març, a partir de les 10.00 hores, juntament a la seva dona María Teresa Areal, el seu cunyat i germà d'aquesta, Fernando Areal, i l'ex president de Gesa Endesa, Bartomeu Reus. El Ministeri Públic atribueix a més a l'expresident del govern balear un suborn per valor d'1,5 milions d'euros en la compra del seu habitatge en el nucli antic de Palma.