El proveïdor del videomarcador nega irregularitats al concurso per adjudicar la instal·lació


Actualizado 21/8/2009 16:46:43 CET

L'advocat de Ricardo Arroyo nega que la instal·lació del dispositiu fos adjudicada per sis milions "i ni tan sols ni per la meitat"

PALMA DE MALLORCA, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

El comercial de l'empresa Smart Vision, a la qual es va adjudicar la instal·lació del videomarcador del Palma Arena, Ricardo Arroyo, va negar avui davant del jutge que hi haguès irregularitats al concurs que es va portar a terme la passada legislatura per atorgar el muntatge del dispositiu electrònic, l'adjudicació del qual suposadament va superar els 6 milions d'euros, segons les investigacions que s'estan fent dins del cas de presumpta corrupció entorn de l'execució del velòdrom palmesà.

Arroyo va acabar cap a les 12.15 hores la seva declaració davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 3, José Castro, i en la compareixença, que es va prolongar durant més d'una hora, van estar presents el fiscal Miguel Ángel Subirán, l'advocat de l'acusació particular -en representació del Govern-, Manuel Pomar, així com els lletrats José Ignacio Herrero, Àngel Aragón, Antoni Coll, i el del propi Arroyo, Gabriel Garcías, després que hagi estat aixecat el secret de sumari que pesava sobre el cas.

Precisament, el representant legal d'Arroyo va negar, a la seva sortida dels Jutjats de Via Alemanya, que el cost de la instal·lació del videomarcador ascendís a 6 milions d'euros, "ni tan sols a la meitat, ni a la tercera part". Després d'assegurar que la declaració "ha anat molt bé", sí ha apuntat que al seu patrocinador se li va adjudicar la instal·lació de l'aparell, malgrat que va eludir concretar la xifra per la qual va obtenir la concessió per col·locar el videomarcador.

Alhora, ha assegurat desconèixer quins delictes se li imputen al seu patrocinat, sinó que es va limitar a afirmar que la causa investiga "els càrrecs que ja es coneixen", com són els de malversació, prevaricació, suborn i falsedat documental, arran de les presumptes irregularitats comeses durant la construcció del Palma Sorra i que van provocar que el cost pel qual estava pressupostat inicialment -48 milions d'euros- es disparés fins a 110.

En el cas concret del videomarcador, el Ministeri Fiscal investiga les condicions en les quals ha estat adquirit el dispositiu electrònic i si s'ha produït un tracte de favor cap a l'empresa beneficiària del procés d'adjudicació, Smart Vision, dins del procés de contractació al qual, pel que sembla, també va concórrer l'empresa Odeco -a la qual pertanyeria Smart Vision- així com una tercera companyia.

D'aquesta manera continuen les declaracions d'imputats dins d'aquest procediment, sobre el qual el jutge Castro va decretar dimarts passat l'aixecament del secret sumarial que pesava sobre la causa, de manera que les diferents parts personades podran des d'aquest moment accedir a les actuacions i a tota la documentació referides a la causa així com estar presents en les diferents declaracions que es produeixin, tal com ha succeït avui.

El magistrat instructor ja ha apuntat que les compareixences s'allargaran previsiblement fins a finals d'aquest mes. Amb vista al pròxim dilluns està prevista la declaració de l'ex director general d'Esports del Consell de Mallorca, Antoni Palerm, defensat per Eduardo Valdivia. Entre els encausats també es troben l'actual portaveu del PP de Palma i ex president del consorci per a l'execució del Palma Arena, Rafael Duran, i l'exdirector general d'Esports del Govern de Jaume Matas, José Luis 'Pepote' Ballester.

Una altra de les declaracions previstes és la de l'ex gerent del PP balear i cunyat de Matas, Fernando Areal, qui previsiblement serà interrogat el 31 d'agost. Precisament sobre l'ex cap de l'Executiu s'ha pronunciat el jutge instructor del cas, a l'asseverar que no descarta cridar-lo a declarar ja que "pot ser que estigui a l'agenda" citar-lo, malgrat que ha negat que la Fiscalia hi hagi sol·licitat de moment la seva compareixença.