El Parlament acull un acte en el qual s'encenen 49 espelmes com a mostra de rebuig davant de la violència de gènere


Actualizado 25/11/2009 16:57:03 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Parlament va acollir avui, amb motiu de la celebració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, un acte en el qual es van encendre 49 espelmes en representació de cadascuna de les víctimes mortals a conseqüència d'aquest problema, la primera i última de les quals ha estat encesa per la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar.

En una cerimònia a la qual també han assistit altres diputats com els portaveus dels diferents grups parlamentaris de la Cambra, la presidenta va llegir una declaració institucional que recollia una crida al líder de l'executiu nacional, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè la violència de gènere "sigui una prioritat" durant la presidència espanyola de la UE.

Alhora, va reclamar la posada en marxa de l'ordre de protecció europea que implicaria un nivell de protecció per a les víctimes de violència de gènere semblant en tots els estats de la Unió.

La presidenta de la Cambra va posar èmfasi que encara hi ha missatges "enterrats" en les famílies, videojocs, mitjans de comunicació o anuncis que continuen transmetent una imatge de la dona que "denigra profundament" el seu paper i situació a la societat, així com que "la menysprea i anul·la", "mantenint un estereotip femení cruel i inacceptable".

EDAT CADA VEGADA MÉS REDUÏDA

Aquesta imatge "tergiversada", va entendre, afecta a les persones més joves que estan formant la seva personalitat i provoca que reprodueixin actituds violentes, el que implica que l'edat dels maltractadors i les seves víctimes sigui cada vegada més reduïda, ha assenyalat.

Per aquesta raó, es va referir a la importància d'educar en valors i va fer una crida als pares perquè adoptin un "compromís ferm" i qüestionin tot allò que "ajudi a perpetuar els rols de la desigualtat".

Munar ha assenyalat que, quan queda poc perquè es compleixin cinc anys des de l'aprovació de la Llei de mesures urgents contra la violència de gènere, és "necessari reconèixer" que el consens entre totes les forces polítiques ha possibilitat la posada en marxa d'aquesta "eina imprescindible i útil" per a conscienciar a la societat.

Finalment, tots els assistents a l'acte simbòlic van guardar un minut de silenci en record de les víctimes i com condemna a la violència de gènere.