Passen demà a disposició judicial 15 dels 16 detinguts a Son Banya en una operació contra el tràfic de drogues


Actualizado 20/7/2009 21:53:17 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Demà passaran a disposició judicial, entre les 08.00 i les 09.00 hores, 15 dels 16 detinguts dissabte passat per la Policia Nacional a Son Banya, en el marc de l'Operació 'Marés' del Cos Nacional de Policia contra el tràfic de drogues, que es va saldar amb 16 arrestats, si bé una dona, concretament la dona de 'L'Ico', fill de la Paca, que es troba a la presó, ha estat alliberada per "raons humanitàries" perquè pogués fer-se càrrec dels seus fills i en no creure que es sostregui de l'acció de la Justícia.

Així, els arrestos s'han produït després que dissabte passat, un centenar de funcionaris del Cos Nacional de Policia de les Brigades de policia Judicial i la Brigada de Seguretat Ciutadana realitzessin un fort desplegament en el poblat de Son Banya amb la finalitat de fer diversos registres en sis habitatges, on les investigacions realitzades des fa tres mesos pel Grup d'estupefaents de la Udico i de les quals entén el jutjat d'instrucció núm. 5 de Palma, havien llançat indicis que en les mateixes s'estaven venent substàncies estupefaents.

En aquesta línia, a més dels 16 detinguts, onze d'ells dones, la policia es va decomissar de 860 grams de cocaïna, 350 grams d'heroïna entre els quals figuraven 264 paperines, 2.200 grams de marihuana i 2 pots de 'trankimazin'. Alhora, en un dels habitatges hi havia un petit laboratori de preparació i assecat de marihuana.

D'altra banda, els agents van confiscar 30.900 euros en efectiu, sis balances de precisió, tres calculadores, una premsa, un televisor, una cambra simulada i un mono 'titi' del qual es va fer càrrec el servei de Seprona de la Guàrdia Civil, després de ser un animal protegit, i que poc després es va conèixer que el mateix havia estat sostret del parc de Marineland el desembre del 2008, i que està valorat en uns 7.000 euros.

L'operació, que acabà cap a les 23.00 hores, començà a les quatre de la tarda de dissabte, quan un centenar de policies del Cos Nacional de Policia recolzats des de l'aire per un helicòpter, esperaven el senyal per entrar de manera sorprenent i coordinada en el poblat, dirigint-se sis equips a cadascuna dels habitatges a registrar i la resta a controlar i assegurar la zona als companys, així com assegurar que ningú es desfés de les proves incriminatòries.

Així i tot, la policia informà que una bossa de color negre ha estat llançada sota d'un vehicle estacionat en una dels carrers, contenint uns 200 grams de cocaïna i una balança de precisió, i una segona borsa de color vermella va aparèixer sobre la teulada d'una dels habitatges a registrar, sent aquesta recuperada per un policia que va haver de pujar en el mateix per obtenir ella i la qual guardava aproximadament uns 450 grams de cocaïna.