Pastor podria retirar la seva candidatura aquesta tarda i deixar lliure el camí a Francesc Fiol com nou portaveu del PP


Actualizado 10/6/2009 19:11:23 CET

L'alcalde de Manacor va comunicar fa uns dies al Comitè de Direcció que no es postularia com a portaveu si el grup parlamentari fos l'encarregat de decidir entre ell i Fiol

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Manacor, Toni Pastor, va comunicar al PP que si el grup parlamentari i no la direcció del partit fora l'òrgan encarregat de decidir el nom del nou portaveu de la formació al Parlament, en substitució de Rosa Estaràs, ell retiraria la seva candidatura, deixant lliure el camí a Francesc Fiol, l'altre postulant per al càrrec.

Així ho ha confirmat a Europa Press el vicepresident del PP, Pere Rotger, qui ha remarcat que el Comitè de Direcció del partit ha optat per "complir els Estatuts" del partit i delegar al grup parlamentari la decisió de nomenar al nou portaveu en la Cambra, per a la qual cosa, segons ha confirmat, només hi ha dos candidats, que són Pastor i Fiol.

Per aquest motiu, ha explicat que a les 18.00 d'aquesta tarda es reunirà el grup parlamentari a l'Hotel Bellver de Palma per aprovar el nom del nou portaveu parlamentari, de manera que a les 19.00 hores, el Comitè Executiu Regional farà una reunió en el mateix lloc per ratificar a la persona elegida, en compliment del Reglament del partit.

Per la seva banda, Pastor, qui es troba a Manacor atenent una qüestió familiar, ha declarat a Europa Press que encara no té decidit si acudirà a la reunió del grup parlamentari, no per aquest assumpte familiar, sinó perquè encara desconeix què va a fer en relació amb la seva candidatura per assumir ser portaveu del PP en la Cambra.

D'aquesta manera, va eludir respondre a la pregunta de si, finalment, retirarà la seva candidatura, tal com va anunciar que faria al Comitè de Direcció del seu partit, en el cas que la decisió final del nomenament del nou portaveu recaigués en el grup parlamentari.

Rotger ha destacat que si Pastor optés per continuar postulant-se com a portaveu en la Cambra balear, serà el grup parlamentari el que aquesta tarda "elegeixi a l'opció que estimi més oportuna". De moment, ha indicat que el Comitè de Direcció del PP, reunit aquest matí durant diverses hores, traslladarà al grup parlamentari els noms de Pastor i Fiol com futurs portaveus, després que els dos dirigents així ho hagin comunicat al partit.

PASTOR VOLIA EVITAR UNA VOTACIÓ

Tot i això, el vicepresident popular ha insistit en la possibilitat que, finalment, només Fiol present la seva candidatura, tenint en compte que Pastor "no volia portar aquest assumpte al grup parlamentari", per evitar una votació, de manera que advocava perquè fora la Direcció del partit la que elegís directament a un dels dos candidats.

Tot i això, Rotger va incidir que el Comitè de Direcció ha decidit complir la "més estricta legalitat" en el si del PP, que estableix que ha de ser el grup parlamentari el que decideixi el nom del nou portaveu i ho proposi a l'Executiva del partit perquè sigui ratificat.

"Caldrà esperar fins a les 18.00 hores per saber si Pastor manté la seva intenció de retirar la seva candidatura, perquè tot el món té dret a canviar d'opinió", va sentenciar el vicepresident del PP, qui ahir mateix ha admès que li agradaria que l'alcalde de Manacor tingués "més pes" en aquesta formació i, en aquesta línia, ha destacat que "sempre ha tingut les portes obertes", malgrat que prengués la decisió de dimitir com vicesecretari general per "poder optar amb més llibertat" a la presidència dels populars de Mallorca.