El patronat de Son Llàtzer nomena Luis Alegre nou director gerent en substitució del destituït Carlos Ricci


Actualizado 20/4/2009 19:25:00 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El patronat de l'hospital Son Llàtzer va nomenar avui Luis Alegre nou director gerent del centre sanitari durant la reunió que ha mantingut l'òrgan i que ha presidit el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs. D'aquesta manera, ha substituït en el càrrec Carlos Ricci, destituït pel Govern després d'haver estat fa poc condemnat a tres mesos de presó i inhabilitació especial per a l'exercici de les seves professions durant aquest període de temps.

Alegre, nascut a Montalbán (Terol), és llicenciat en Medicina i cirurgia per la Universitat de Saragossa i màster en direcció i gestió de serveis sanitaris. Inicià la seva trajectòria laboral en gestió sanitària en el Grup SAGESSA (Reus) a començaments de 1990, mentre que en 1997 es va incorporar a l'Hospital Verge del Toro (Menorca) amb responsabilitats en Admissió i Sistemes d'Informació.

A l'any següent va passar a l'Hospital Son Dureta com a sotsdirector de Sistemes d'Informació i després ha estat nomenat director mèdic, atès que en 2002 va passar a ser director adjunt en la Gerència de Son Llàtzer. Des de 2003 fins a l'actualitat ha estat el director assistencial de l'Ib-Salut i responsable del Pla de Sistemes d'Informació, des d'on ha impulsat, entre d'altres, els projectes de recepta electrònica i d'Història de Salut.

Amb la seva incorporació a la gerència del centre sanitari, Alegre substituirà Ricci, que ha estat condemnat pel jutjat penal número 1 de Palma per un delicte contra els drets dels treballadors, perquè considera provats els riscos als quals van estar exposats els treballadors de l'hospital de Manacor -del qual era director gerent- de 1998 a 2000 pel funcionament dolent d'una cambra esterilitzadora, que emanava òxid d'etilè, considerat cancerigen.