Pilar Costa espera que els repetidors per millorar el senyal de la TDT a Formentera estiguin llestos a final de març


Actualizado 26/1/2011 20:02:40 CET

FORMENTERA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

La consellera balear d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa ha avançat aquest dimecres a Formentera que els tres repetidors, instal·lació dels quals encara està pendent i que millorarien la recepció del senyal de la TDT a l'illa, "podrien estar llestos a final de març"

Costa ha visitat la Pitiüsa menor per conèixer de primera mà les millores de diverses infraestructures de l'illa. En primer lloc, la consellera, qui ha estat acompanyada pel president del Consell, Jaume Ferrer, les conselleres insulars de Medi Ambient i Noves Tecnologies i Benestar Social, Silvia Tur i Margalida Font, s'ha dirigit a l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte.

Aquesta instal·lació ofereix assistència jurídica i psicològica a totes les persones que han estat víctimes d'un delicte i forma part de la xarxa d'onze oficines d'aquest tipus que actualment operen a Balears.

En aquesta visita, les autoritats han destacat la "bona coordinació" existent entre les administracions de l'arxipèlag per tirar endavant aquesta oficina, que en el cas de Formentera té un número elevat d'atencions en proporció a la resta de les illes per ser l'únic organisme d'aquesta matèria que actua en la menor de les Pitiüses.

Després s'ha inaugurat el Punt Bit de Sant Francesc. Aquest telecentre forma part de la xarxa d'aquestes instal·lacions que posseeix la Comunitat Autònoma, creada gràcies al finançament del Pla Avança entre 2008 i 2009.

A més d'oferir connexió gratuïta i universal a internet, els telecentres de Balears promocionen els serveis que l'administració posa a disposició dels ciutadans.

Ferrer ha destacat la importància de tenir una instal·lació que permeti a la societat l'accés gratuït a les noves tecnologies, així com la formació i, al mateix temps, permeti acostar l'administració a la nova era tecnològica.

Finalment, s'ha inaugurat la jornada 'Pime digital: fer negocis a Internet'. Aquest esdeveniment, que s'ha celebrat en la sala d'actes de la Conselleria de Cultura, ha comptat amb la participació d'Antoni Roig, director de la Fundació iBit, qui ha inaugurat al costat de Pilar Costa aquesta jornada, que està dirigida a les petites i mitjanes empreses de l'illa.

A l'acte, objectiu del qual és el de promoure la competitivitat de les pimes a la societat de la informació i el coneixement, han intervingut també Benjamí Villoslada, cofundador i administrador de Menéame, i Marc Tàboas, fundador de www.promo-turismo.com.