Pimeco critica que l'Ajuntament de Palma "abandona" al sector del comerç


Actualizado 16/7/2009 17:34:06 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Associació del Petit i Mitjà Comerç (Pimeco) ha criticat avui l'"abandonament" sofert pel sector del comerç per part de l'Ajuntament de Palma, malgrat que la patronal va presentar al consistori una bateria de propostes urgents per contrarestar els efectes negatius de les obres del Pla E, que han ocasionat la reducció en un 30% de les vendes.

Pimeco ha recordat que el passat 25 de juny va traslladar a l'àrea de Comerç del consistori un escrit en el qual proposaven una sèrie de mesures com referides a la fiscalitat municipal, els aparcaments o la instauració de lonetes ornamentals en les obres. Així, ha lamentat no haver obtingut cap resposta encara.

Per aquesta raó, la patronal va titllar de "vergonyós" que l'Ajuntament es "s'hagi oblidat" d'adoptar cap acció que afavoreixi al comerç, mentre que ahir va anunciar que tornaria la taxa d'ocupació als 148 establiments del sector de la restauració que no puguin instal·lar terrasses. En aquest sentit, ha assenyalat que "celebra" que aquests sí rebin "alguna necessària i justa compensació" per les obres.

A més, ha recordat que el volum de l'activitat comercial, a més de per les obres del Pla E, està ja per si mateix debilitada per la retracció de les vendes a conseqüència de la crisi econòmica. Així, ha destacat que la viabilitat de moltes empreses està "en risc".

D'altra banda, ha considerat una "total injustícia" que el comerç "suport els costos i sacrificis" de les 117 obres que es desenvolupen a la ciutat.