El Pla d'Excel·lència d'Eivissa acull des d'avui unes jornades sobre rehabilitació de nuclis històrics


Actualizado 16/7/2009 14:29:38 CET

EIVISSA, 16 de jul. (EUROPA PRESS)-

El Pla d'Excel·lència Turística i la Regidoria de Nucli Històric d'Eivissa impulsen des d'avui unes jornades sobre bones pràctiques i intervencions en centres històrics que reuniran a la localitat a experts de diferents ciutats espanyoles.

Es tracta d'una cita en la qual s'obrirà el debat als assistents amb l'objectiu d'analitzar diversos casos de rehabilitacions exemplars realitzades a altres ciutats espanyoles. També es compara intercanviar criteris en la manera d'aplicar les diferents intervencions. Aquestes jornades, que reuniran a Eivissa a experts de diversos llocs del país, acolliran a arquitectes, aparelladors, historiadors, tècnics de patrimoni o públic en general.

La Sala del Polvorí del Baluart de Santa Llùcia serà l'escenari fins demà d'aquestes jornades, la inscripció a les quals serà gratuïta. L'esmentada convocatòria té el suport del Col·legi Oficial d'Arquitectes i del Col·legi Oficial d'Arquitectes Tècnics.

Segons han afegit des de l'executiu de Vila avui està prevista l'obertura de les jornades per part de la seva alcaldessa, Lurdes Costa, i de la representant de la Unesco, Nuria Sanz. A continuació, el primer ponent serà el secretari de Planificació Territorial de la Generalitat de Catalunya, Oriol Nel·lo, a qui succeirà el conseller d'Habitatge de les Illes Balears, Jaume Carbonero, qui explicarà la Llei de Barris autonòmica.

Avui també s'exposarà un exemple de treball en xarxa, concretament el mètode de 'Rehabimed' exposat per Xavier Casanovas. Finalment l'arquitecte Pedro Caro exposarà el cas de la ciutat de Còrdova.

Demà obrirà les jornades amb una ponència del regidor de Casc Històric d'Eivissa, Marc Costa, per explicar amb detall el programa de treball previst al barri de sa Penya. Després de Costa intervindrà l'arquitecte sevillà Carlos García amb la finalitat de parlar de l'arquitectura contemporània en centres històrics. També divendres s'exposarà el cas de la rehabilitació de Lleida i es farà una taula rodona destinada a tractar les eines per emprendre el canvi en centres històrics.