Antich admet que els promotors fan el que les institucions els permeten i creu necessari rebaixar els preus


Actualizado 11/3/2008 14:30:42 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, ha afirmat avui que els últims anys s'ha produït un notable increment en el preu de l'habitatge a Balears que ha provocat un "moviment important" de diners en el sector, si bé va subratllar que al final els promotors "fan allò que les institucions els permeten".

Així ho ha assegurat avui durant el ple del Parlament, en resposta a una pregunta formulada per la portaveu del PP, Rosa Estaràs, qui va interrogar al president sobre les declaracions realitzades pel conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, realitzades en el marc d'unes jornades organitzades pel Col·legi Oficial d'Arquitectes, en les que va assegurar que "els qui critiquen la Llei d'Habitatge tenen les butxaques plens".

Segons Antich, el Govern "té la satisfacció" de tenir un conseller d'Habitatge "que coneix bé els problemes del sector" i va recordar que els informes de conjuntura econòmica d'entitats com La Caixa o el Consell Econòmic i Social, apunten a un increment dels preus de l'habitatge que ha afectat a moltes famílies de l 'arxipèlag.

En aquest sentit, va manifestar la necessitat de prendre consciència que l'habitatge és "un ben bàsic i no de consum", corroborant les manifestacions de Carbonero en les quals va afirmar que a l'arxipèlag existeix una necessitat de rebaixar els preus de l'habitatge. "No crec que mantenir la carestia dels preus sigui la solució" va apuntar Antich.

Per la seva banda, la portaveu popular va recordar al president que la Confederació d'Associacions d'Empresaris de les Balears (CAEB) va qualificar les declaracions de Carboner de "desafortunades i inapropiades" i va assenyalar que aquest tipus de manifestacions per part d'un membre de l'executiu Autonòmic "no inviten a crear ocupació".

"Cal governar a favor de tots i no en contra de cap, els promotors han estat injustament tractats pel seu conseller" va etzibar Estaràs al president, mentre va recordar que aquests empresaris "van ser els que van crear riquesa els últims anys".

Segons el parer de la popular, el conseller no comptava amb el suport de gran part del Govern per tirar endavant la Llei d'Habitatge, raó per la qual va tenir "un moment d'eufòria i va carregar contra els promotors el que no va poder descarregar contra els seus socis", i alhora va instar a Antich a abandonar la proposta de construcció en sòl rústic "perquè no ajuda a ningú".