Carbonero critica que la liberalització del sòl sigui la "fórmula màgica" del PP per abaratir l'habitatge


Actualizado 11/3/2008 16:07:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, ha criticat avui que la "fórmula màgica" del PP per abaratir el preu dels habitatges a Balears i a tot Espanya sigui la liberalització del sòl i va assenyalar que l'únic model possible per aconseguir reduir els preus és el de la constitució de Patrimonis de Sòl Públic i la construcció d'habitatges de protecció oficial o de preu taxat.

Així ho va manifestar en resposta a una pregunta formulada pel diputat socialista, Antoni Diéguez, qui va preguntar al conseller la seva opinió sobre la proposta del número dos de la llista del PP al Congrés, Manuel Pizarro, d'afavorir la liberalització total del sòl.

Segons va exposar Diéguez, Pizarro va proposar que, a no ser que existeixi un paratge protegit o d'especial protecció "hauria de construir-se", assenyalant que quan es viatja en avió per Espanya "es veuen masses fosques i assabentes de terra abundant que cal posar al mercat". "Darrere de liberalitzar el terra s'amaga la urbanització total" va sentenciar Diéguez.

Per la seva banda, Carbonero va recordar que l'abril de 1998 es va aprovar la Llei de Règim de Terra i Valoracions 6/1998 promoguda pel Govern de José María Aznar, que pretenia segons el conseller, que tot el terra que no tingués valor ecològic especial fora urbanitzable.

"Les conseqüències d'aquesta Llei són de tots conegudes" va afirmar Carbonero, qui va recalcar que en els últims deu anys s'ha construït "més habitatge que mai" i els preus "han pujat més que mai", recalcant que el preu del terra s'ha incrementat un 500 per cent del seu preu original des de 1998.

Finalment, Diéguez va criticar que el PP "pregoni d'una banda la urbanització total i després critiqui que es construeixi en àrees de transició", recalcant que la teoria dels populars "ha passat a ser història" després dels resultats electorals.