Manera reitera que el pla de sanejament no preveu ni el cèntim sanitari ni mesures de pressió fiscal


Actualizado 11/3/2008 16:34:24 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, va reiterar avui que el Pla de Sanejament financer elaborat pel Govern amb l'objectiu de sufragar el deute de la Comunitat Autònoma no preveu l'aplicació del cèntim sanitari ni de mesures impositives o de pressió fiscal.

Així ho ha assegurat avui en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel diputat socialista Joan Boned, que va preguntar el conseller si el Pla de Sanejament preveia l'aplicació del cèntim sanitari inclòs a l'anterior projecte del Govern del PP.

Manera va recordar que el deute de la Comunitat Autònoma puja a 3.000 milions d'euros i va assenyalar que la regió està obligada per Llei a fer un pla d'aquest tipus. Així, va sostenir que el projecte preveu equilibrar els comptes de la Comunitat en una sèrie d'anys, recalcant que la iniciativa serà lliurada al PP durant aquests dies, ja que la formació ho havia sol·licitat fa diverses setmanes.

"Sé que s'han fet especulacions, però el pla no preveu mesures impositives" va sentenciar Manera, qui va recordar que el projecte ha de passar, ara, pel Ministeri d'Economia en el Consell de Política Fiscal i Financera.