El Parlament aprova el Projecte de Llei de mesures urgents relatives a infraestructures d'interès general


Actualizado 20/7/2010 20:19:50 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat aquest dimarts el Projecte de Llei de mesures urgents relatives a determinades infraestructures i equipaments d'interès general, que introdueix una sèrie de modificacions legals per permetre la resolució de problemes urbanístics concrets.

A la sessió plenària, el diputat del Bloc, Miquel Àngel Llauger, ha criticat alguns articles incorporats pels vots de PP i UM i que la configuren com una "llei Frankenstein". Així, ha assenyalat que aquest Projecte de Llei no és "la millor forma de regular" qüestions com els accessos a la finca de Planícia o els edificis i instal·lacions fora d'ordenació.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la parlamentària del Grup Mixt, [Marian] Suárez, qui ha animat als partits de l'oposició que retirin tots els articles que no tenen "res a veure amb l'esperit de la llei", a l'entendre que aquesta seria la "decisió més encertada per a l'interès general".

Suárez també ha lamentat l'article relatiu a l'àrea de Protecció Territorial (APT) de Costes a Eivissa que, segons ella, suposa la "utilització" de la potestat legislativa amb interessos particulars i especulatius.

Tot i això, aquestes afirmacions han estat replicades pel diputat del Grup Mixt i president d'UM, Josep Melià, qui ha criticat que el Govern es "esquinci les vestidures" i "no vulgui governar" perquè ho faci l'oposició. A més, pel que fa a l'APT de l'illa Pitiüsa ha negat que vagi a suposar un major creixement urbanístic ja que tot i que els terrenys vagin a ser considerats com urbans no es determina el seu ús i es podrien fer, per exemple, parcs.

Pel grup popular va intervenir la diputada Catalina Soler, qui ha remarcat que qui fa el decret "no és ni PP ni UM" i ha subratllat que "els que fan urbanisme a la carta són vostès", ha contestat a Llauger.