Thomàs atribueix a la "gestió dolenta" del PP en matèria sanitària la vaga de metges a Balears


Actualizado 11/3/2008 14:36:46 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha afirmat avui que les reivindicacions exigides pels metges de l'IB-Salut que romanen en vaga des de la setmana passada són fruit de "problemes no resolts" per l'ex consellera de Sanitat del Govern del PP, Aina Castillo, i per la "gestió dolenta" que, segons digué, va realitzar al capdavant d'aquest departament durant la passada legislatura.

Així ho va manifestar avui en resposta a una pregunta parlamentària formulada per Castillo, en què va preguntar al conseller sobre els motius que han portat als facultatius a convocar una vaga, segons va recordar, la primera des que la Comunitat Autònoma té transferides les competències en aquesta matèria.

Durant la seva intervenció, Castillo va acusar al conseller d'estar centrat en la campanya electoral i no haver fet "res" per solucionar el problema i reunir-se amb els sindicats, i alhora li va recriminar haver mentit "dient que el PP havia provocat la vaga".

En la seva resposta, Thomàs va assegurar que no ha insultat als metges, com li va reprotxar Castillo, i va assenyalar que des de la Conselleria de Salut "només s'ha dit que cridava l'atenció el canvi d'actitud d'un dels sindicats". "La responsabilitat sobre la vaga ve de problemes que vostè va deixar sense resoldre", va assenyalar Thomàs a Castillo.

En aquest sentit, el conseller va recalcar que el Sindicat Mèdic es va reunir amb el PP "i no amb altres partits" i va mantenir que des del Govern s'ha deixat "oberta" la porta a la negociació, una negociació que, segons va dir, passa per solucionar els problemes d'aquest col·lectiu entre totes les forces polítiques.

Sobre les reivindicacions dels facultatius, Thomàs va reprotxar a Castillo que el PP va deixar 250 milions d'euros de deute en matèria sanitària, de manera que ara l'executiu Autonòmic no pot assumir les reivindicacions d'increments salarials dels sanitaris que ascendeixen a gairebé 30 milions d'euros.

VAGA A MENORCA

Alhora, i en resposta a una pregunta formulada per la diputada del grup popular, Assumpta Vinent, sobre les repercussions de la vaga de metges a Menorca, Thomàs va recalcar que els serveis mínims establerts i els metges que no recolzen la vaga "han cobert les necessitats assistencials a Menorca".

En aquest sentit, Thomàs va demanar disculpes als pacients perquè el Servei de Salut bàsic no va funcionar de manera adequada durant dos dies i en relació amb les xifres de la vaga, va sostenir que el primer dia va tenir un seguiment del 33% i un cinc% en atenció primària.

Així, el conseller va assegurar que l'assistència sanitària està garantida i va tornar a demanar disculpes per les 249 consultes que han estat suspeses i les 21 intervencions quirúrgiques ajornades.