La policia deté en Sa Penya als responsables del 'Clan Escombriaire', dedicat a la distribució de cocaïna


Actualizado 17/6/2009 19:00:15 CET

EIVISSA, 16 de juny. (EUROPA PRESS)

Agents del Cos Nacional de Policia, adscrits al Grup de Drogues i Crim Organitzat de la Comissaria d'Eivissa, han detingut als responsables del 'Clan Escombriaire', dedicat a la distribució de cocaïna a l'illa.

Es tracta, segons fonts de la Comissaria, del matrimoni compost per J.M.M., de 69 anys, natural de Granada, i de I.C.M., de 66 anys, i natural de Jaén, als quals va confiscar en el seu domicili del carrer Alta de Sa Penya un total 92 dosis de cocaïna, 7.000 euros en efectiu, una catana i un punyal de grans dimensions.

En l'habitatge també es van trobar nombroses peces sostretes, motiu pel qual, a més de ser detinguts per tràfic de drogues, també han estat acusats de receptació.

En el domicili també es van trobar 880 grams d'una substància, que va donar positiu en opiacis.

Aquesta actuació va tenir el seu origen en el marc d'una investigació iniciada el mes de març passat per la policia després de l'alerta dels quals presten els seus serveis en Sa Penya d'un notable trànsit de toxicòmans per l'habitatge ocupada pel conegut 'Clan de l'Escombriaire'.

Els encarregats de la investigació van descobrir que aquest augment de presència de toxicòmans en l'esmentat domicili podia deure's que aquest clan havia copat gran part de la demanda drogues al barri de Sa Penya, després del debilitament d'altres clans motivat per les nombroses operacions antidroga que el Cos Nacional de Policia ha portat a terme en Sa Penya des de principis d'any.

Per tot això, i després de sol·licitar al jutjat d'instrucció de Guàrdia a Eivissa, l'oportú manament d'Entrada i Registre, ahir a la tarda els agents van sorprendre a l'interior del mateix al matrimoni ara detingut.

Tant J.M.M. com I.C.M. posseeixen antecedents per tràfic de drogues, passant a disposició judicial en les pròximes hores. En aquesta operació també van prestar el seu suport agents del Grup Operatiu de Resposta de la Brigada Local de Seguretat Ciutadana.