La policia nega que el nen trobat a una maleta a Maó fóra esquarterat


Actualizado 29/11/2010 14:34:57 CET

MENORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

La mare del nen trobat mort a l'interior d'una maleta a Binidalí (Maó), Mónica J.F, ha confessat que va matar el seu fill ofegant-lo a la banyera. Així ho ha informat aquest dilluns a Menorca el director insular de l'Administració General de l'Estat a l'illa, Javier Tejero, qui ha confirmat que la dona, de 30 anys, es troba declarant des d'aquest matí davant del jutge d'Instrucció número 2 de Maó.

Tejero ha negat que el cadàver de César fóra esquarterat, tal com s'havia apuntat en un primer moment al faltar alguns ossos. En aquest sentit, ha aclarit que existeix la hipòtesi que algun animal podria haver mogut alguna resta òssia.

Segons les investigacions policials, el menor va arribar a Menorca l'1 de juliol del 2008, després de finalitzar el curs escolar a Galícia. Per part seva, la mare es trobava a l'Illa des del març del 2008, on residia amb la seva parella, resident a Menorca, a la qual havia conegut a través de les xarxes socials a final de 2007.

Mónica J. ha explicat als seus cercles pròxims que el nen, una vegada a Menorca, era el seu "nebot" i pel que sembla, segons els indicis recollits per la policia, ho va ofegar en la banyera deu dies després de la seva arribada.

El director insular de l'Administració General de l'Estat ha indicat en roda de premsa que, després de la mort del menor, la mare va evitar el contacte amb els seus pares i avis del nen, residents a Galícia. Alhora, ha recalcat que la dona va fingir a través d'internet que el seu fill estava viu, i fins i tot va arribar a anunciar que el menor havia fet la primera comunió el novembre del 2008.

De moment no s'han produït més detencions en relació amb aquest cas tot i que la investigació es manté oberta pel que no es descarta que pogués haver nous arrest, tot i que és un extrem poc probable.

La mare ha estat detinguda en el seu domicili per un delicte d'homicidi dolós divendres passat a les 15.20 hores i en el moment de l'arrest es trobava sola en el seu habitatge, ha detallat Tejero.