El PP acusa Calvo de "no complir la seva paraula" amb els ciutadans en relació amb la Façana Marítima


Actualizado 18/9/2008 20:03:48 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El PP a l'Ajuntament de Palma ha acusat avui l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, de "no complir la seva paraula" amb els ciutadans de la capital balear respecte al projecte de la Façana Marítima, en entendre que el parc que es preveu en el mateix "no és el que es va prometre".

Així ho va expressar la portaveu del grup municipal popular, Catalina Cirer, qui va destacar que en realitat el que preveu el projecte és una "zona de serveis" en què hi haurà zona verda, però "no tal com tenim conceptuat" un parc, i de la forma en la qual es va publicitar als residents de la zona.

En aquest sentit, va assegurar que la migració de les famílies de les 661 habitatges de la zona al Polígon de Llevant suposa una "massificació poblacional" ja que el nombre de residents augmentaria en "prop de 2.000 persones".

Per aquesta raó, Cirer va destacar que no es limita el creixement residencial, sinó que es trasllada, tal com preveu el Pla General, a una altra en què existeix una "gran densitat de població".

Per la seva banda, i en relació amb aquest assumpte, la regidora de l'oposició en el consistori, Lourdes Bosch, va argüir que "en cap moment" s'ha previst un estudi poblacional del que suposarà aquesta "cogestió" a la ciutat.

Alhora, Bosch va presentar algunes de les al·legacions que presentarà l'agrupació en el pròxim ple municipal, que tindrà lloc el dia 29 de setembre, com la referida a la Llei 4/2008, de 14 de Maig, relativa a les mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a Balears, que preveu l'obligació de reserva del 30 % dels habitatges per a Protecció Oficial (HPO).

En aquest sentit, la regidora va apuntar que el consistori busca "tota mena de refugi legal" per no haver de complir amb aquesta disposició.

Respecte a la tramitació de llicències necessàries pels habitatges a les quals es "mudaran" els afectats pel projecte de la Façana Marítima, Bosch va etzibar que Cort creu que "tot el procés ha acabat", al que va respondre que existeixen "noves" línies d'actuació, de manera que "res està tancat".

Així, va qualificar "d'incoherent" l'actuació de l'equip municipal ja que aquests habitatges tindran altres propietaris, el que implica la creació de nous registres de la propietat.