El PP afirma que la justícia té una "doble vara de mesurar" i assegura sentir-se "maltractat"


Actualizado 4/12/2008 14:39:06 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El PP ha acusat avui a la justícia de tenir una "doble vara de mesurar" a l'hora d'instruir els casos que afecten aquesta formació i va assegurar sentir-se "maltractat" per jutges i fiscals, que, segons la seva opinió, tracten amb major duresa als populars involucrats en processos judicials que a membres d'altres formacions polítiques.

Així es va expressar en roda de premsa el portaveu del PP, Carlos Simarro, qui va opinar que en la instrucció del Cas Cavallistes, que ahir va quedar vist per a sentència, subjau la recerca d'una "foto amb 12 càrrecs del PP asseguts a la banqueta". Va sostenir, en aquest sentit, que el comportament dels alcaldes imputats no va constituir "delicte ni trama delictiva alguna", sinó que tot es va deure "a una fallada administrativa".

Per aquesta raó, va defensar totalment l'"honorabilitat i innocència" dels càrrecs i ex càrrecs del PP imputats en el cas i va recalcar que només quan hagi una sentència ferma, i no abans, el partit adoptarà una decisió sobre la continuïtat d'aquestes persones. D'aquesta manera, el portaveu va considerar que el cas, on estan imputats el recent elegit president del PP de Mallorca, Joan Rotger, i la diputada autonòmica Cati Soler, "mai hauria d'haver arribat a l'Alt Tribunal".

Sota el seu punt de vista, l'administració de la justícia a Balears adopta mà dura quan l'imputat és del PP, mentre que quan pertany a un altre partit, gaudeix d'un tracte "diferent". Així, va esmentar que ni el president del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés (PSOE), ni el diputat del Grup Mixt, Bartomeu Vicens, tots dos imputats per diferents casos de corrupció, "han acudit emmanillats" als jutjats.

"És súper evident que hi ha una doble vara de mesurar i que el tractament no és mateix per al PP que per als altres", va concloure Simarro.

Ahir va quedar vist per a sentència el macrojudici pel cas Cavallistes, en què la justícia intenta aclarir si el principal imputat, l'ex alcalde de Ses Salines, Sebastià Vidal, va cometre un delicte de falsedat en document oficial a l'utilitzar el certificat signat per onze ajuntaments del PP per suposadament legalitzar el seu habitatge construïda en sòl rústic amb el pretext de formalitzar el lloc com la seu d'un centre hípic. La Fiscalia sol·licita per a Vidal sis anys de presó.