PP-A afirma que no li consta que hagi "front comú" de la Comunitat Valenciana amb Catalunya i Balears sobre finançament


Actualizado 24/4/2008 20:33:00 CET

SEVILLA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

La direcció del PP d'Andalusia va voler deixar avui clar que no li consta que hagi un "front comú" de la Comunitat Valenciana --governada pel popular Francisco Camps-- amb Catalunya i les Illes en relació amb el finançament autonòmic, apuntant que els companys valencians han expressat el seu "suport" al model que es preveu en l'Estatut d'Autonomia d'Andalusia relatiu a la inversió de l'Estat en funció de la població.

El secretari general del PP-A, Antonio Sanz, va manifestar en roda de premsa que la "culpa" de les dificultats que existeixen per aconseguir un acord sobre el nou model de finançament autonòmic la té el PSOE "perquè ha convertit aquest assumpte en un problema intern dels socialistes, que han traslladat al conjunt dels espanyols".

Va assenyalar que, sens dubte, l'Estatut de Catalunya "impedeix l'acord de tots, a diferència del que passa amb l'Estatut d'Andalusia, que ho facilita". "L'acord és impossible perquè el PSOE ha convertit l'assumpte en un problema intern dels socialistes", va insistir el dirigent del PP-A.

Alhora, va assenyalar que, al final, els populars van a tenir raó quan advertien que el president de la Junta, Manuel Chaves, "mentia quan deia que el que era bo per a Catalunya era bo per a Andalusia". Va agregar que, de cap manera, pot ser bo per la comunitat andalusa el plantejament de la comunitat catalana que les inversions de l'Estat es produeixin en funció del PIB.