El PP censura "la falta d'eficàcia" de Cort per a la construcció del centre social de Son Ximelis amb fons del Pla E


Actualizado 24/11/2010 19:12:00 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

El PP ha censurat "la falta de resposta, eficàcia i gestió" de l'equip municipal de govern per a la construcció d'un centre social en Son Ximelis -projectat en febrer del 2009-, i destinat a la prevenció de la dependència i la promoció de l'autonomia entre les persones grans, finançat amb fons del Pla E, i que havia d'atendre a 150 ciutadans.

El portaveu municipal popular, Julio Martínez, ha criticat en roda de premsa que l'Ajuntament anunciï projectes "que no hi ha manera que es facin", i, en aquest sentit, s'ha referit també a l'aparcament que cal construir al solar que actualment ocupa l'hostal Sayonara.

Concretament, les obres de l'edifici de Son Ximelis, que té una superfície aproximada de 600 metres quadrats i amb dues plantes -la planta baixa albergarà un nou centre municipal de serveis socials i el primer pis, un per a persones grans-, haurien d'haver finalitzat, la primera planta, l'últim semestre d'aquest any, i, la planta baixa, durant els primers sis mesos de 2011.

Segons li consta a la portaveu del PP de Serveis Socials de l'Ajuntament, Margarita Ferrando, les obres del centre per a la prevenció de la dependència i promoció de l'autonomia estan finalitzades des de fa diversos mesos, tot i que desconeix si aquest està equipat, mentre que a la planta baixa no s'està construint, ha posat en evidència.

Ferrando ha apuntat que aquest projecte, pressupostat en 677.042 euros i finançat amb fons del Pla E, s'hauria d'haver finalitzat, segons la Junta de Govern, el 31 de desembre del 2009.

Tot i això, el consistori ha demanat una pròrroga, fins al 30 de juny d'aquest any, per millorar les instal·lacions d'aire condicionat, ventilació, telefonia i xarxa de veu i de dades, amb un cost de 117.300 euros.

Davant d'aquest retard, el Grup municipal Popular va preguntar al regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, el mes de setembre passat, sobre la situació actual de l'immoble. El tinent d'alcaldessa ha assegurat un mes més tard que el centre per a persones grans estaria acabat per a la segona meitat del 2009 i que es posaria en marxa durant el primer semestre del pròxim any. D'altra banda, ha assenyalat que el nou centre per a serveis socials estaria llest per a la primera meitat de 2011 i operatiu per a la segona meitat.

Sobre aquesta qüestió, Ferrando ha considerat "incongruent" que es posi en marxa al pis superior un centre destinat a majors, mentre s'estiguin executant les obres a la planta baixa, a l'assenyalar que aquestes persones tindran dificultats per accedir.

Alhora, la portaveu popular ha puntualitzat que, si aquest realment comença a funcionar durant el primer semestre de 2011 i no està gestionat directament per personal de Cort, l'Ajuntament hauria d'haver tret ja les bases del concurs per a la gestió del mateix.

Sobre aquesta qüestió del Pla E, Martínez ha criticat que aquest ha estat una "eina dolenta de política econòmica dels socialistes que com ha fet d'únic ha estat endeutar al país", i que també ha estat mal gestionat per l'equip municipal de govern dirigit per Calvo.

En aquest sentit, ha recordat "el caos" produït en 2009 per "una planificació de les obres criticada per tots i que va perjudicar greument el dia a dia a la ciutat".

També, el portaveu municipal del PP ha censurat que l'alcaldessa defensés el Pla E com "una bona eina per lluitar contra l'atur i la crisi econòmica", a l'assenyalar que "la falta d'eficàcia" del seu equip ha provocat que "constantment" sol·licitessin pròrrogues per finalitzar els projectes, quan el pla pretenia "donar resposta a curt termini per mantenir el nivell d'activitat" econòmica.