El PP creu "positiva" la seva gestió durant el primer any com a oposició i critica la falta de "transparència" de Calvo


Actualizado 18/9/2008 20:09:40 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El PP a l'Ajuntament de Palma va fer avui balanç del primer any com oposició al consistori, que va valorar de "positiu", al mateix temps que va criticar la falta de "transparència" de la batlessa de Palma, Aina Calvo i del seu equip.

Així ho va expressar en roda de premsa, la portaveu del grup municipal popular, Catalina Cirer, qui va recordar que al llarg d'aquest any s'han elevat en els plens de la institució un total de 1.522 iniciatives, la qual cosa dóna compte del "bon treball" realitzat per la seva agrupació.

En aquest sentit, es va mostrar "satisfeta" per la tasca que la seva agrupació ha portat a terme des de l'oposició, però va destacar la falta de "transparència" de l'alcaldessa i del seu equip de govern.

Així, va argüir que del total de 1.522 propostes presentades, "encara n'hi ha prop de 500" que estan sense resoldre, aspecte que va criticar Cirer i que, segons el seu semblar, "dóna mostra que el consistori no és clar del tot".

Sobre aquesta qüestió, la també exalcaldessa va assegurar que el deure de Calvo és "informar periòdicament" a l'oposició sobre els assumptes que concerneixen els ciutadans de la capital balear.

Pel que fa a les línies d'actuació de l'oposició per aquest curs polític, Cirer va declarar que seguirà amb les mateixes que ha vingut portant a terme durant l'últim any, de manera que va anunciar que les seves propostes se centraran en aspectes socials i en aquells referents a l'urbanisme i les infraestructures.

Pel que fa a les iniciatives relatives a la societat palmesana, Cirer va apuntar que Palma està vivint una "problemàtica social", que afecta als col·lectius més "vulnerables" com són els joves, i les persones dependents del municipi.

CONGRÉS INSULAR DEL PARTIT

Sobre l'elecció del president del PP de Mallorca, que es portarà a terme en el pròxim congrés que el partit farà el 29 de novembre, Cirer va apuntar que "de moment" l'únic candidat és l'alcalde del municipi mallorquí de Selva, Joan Rotger.

Sobre aquesta qüestió, va assegurar que "tots els candidats són benvinguts", tot i que va recordar que el partit viu una situació "adversa" que deu "remuntar-se". Per aquesta raó, va assegurar que la persona que resulti elegida pels afiliats al partit "tindrà molt treball" per davant.

Preguntada sobre si presentaria candidatura per a la presidència insular, l'exalcaldessa va assegurar que no ho faria, però que sí es presentarà a la presidència de la junta territorial de Palma --que compte amb de 15 juntes de districte, que funcionen com juntes locals--.