El PP critica la "por" i "poques ganes" d'Antich per comparèixer i explicar les previsions pressupostàries


Actualizado 15/11/2010 15:36:44 CET

Els populars presentaran una sèrie de mesures perquè els pressupostos siguin "tan bé com es pugui per als ciutadans"

PALMA DE MALLORCA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, ha reprotxat al president del Govern, Francesc Antich, les seves "poques ganes" i la "por" que, segons el popular, té el cap de l'Executiu per comparèixer en la Cambra balear i que els ciutadans de la comunitat puguin, d'aquesta manera, conèixer les previsions i projectes previstos per al pròxim exercici.

Després que la junta de portaveus de la setmana passada rebutgés la sol·licitud del PP perquè Antich comparegui i expliqui la seva decisió de prorrogar els pressupostos, Pastor ha considerat que, ja que s'està en període electoral, el Govern "amaga" l'endeutament, així com quins són els convenis plurianuals que no es pagaran o quines xifres manejaran les Conselleries d'Educació o Sanitat.

Per aquesta raó, ha revelat que el PP presentarà una sèrie de mesures durant els pròxims mesos per "controlar" l'executiu autonòmic i intentar que els comptes de la comunitat siguin "tan bé com es pugui per als ciutadans".

Durant una roda de premsa, el portaveu del PP ha recordat que al ple d'aquest dimarts es debatran les esmenes, presentades pel PP i el Grup Mixt, a la totalitat de devolució del projecte de llei que inclou mesures tributàries addicionals que el Govern pretén aplicar per incrementar els ingressos i reduir el dèficit. En aquest sentit, Pastor ha lamentat que aquesta proposta sigui l'"única idea" que té el Govern per sortir de la crisi, alguna cosa que ha titllat com "error".

En aquest sentit, ha lamentat que al cap de l'Executiu balear "no se li passi per la cap" adoptar altres mesures per reduir el dèficit com reduir la despesa i li ha reprotxat les seves "excuses per augmentar els impostos". A més, Pastor ha entès com "una de les decisions més penoses" d'Antich que aquest no vagi a acceptar la proposta del PP per arribar a un acord sobre els Pressupostos.

Al ple d'aquest dimarts també es debatrà una interpel·lació popular sobre els pressupostos, i una moció sobre l'ordenació i explotació dels ports que són competència de la comunitat. Alhora, els diputats del PP interrogaran a l'executiu sobre diferents qüestions.

Entre aquestes preguntes destaquen les que formularà Pastor sobre el dèficit de les Conselleries d'Educació i Cultura i la de Salut i Consum, que el PP estima que podria arribar als 500 milions d'euros d'acumulat, o les relatives al tramvia de Palma, les inundacions del Pla de Sant Jordi o l'estacionalitat turística de Menorca.

SON DURETA COM A CIUTAT SOCIOSANITÀRIA

En un altre ordre de coses, Pastor s'ha referit a la proposta de UM per convertir Son Dureta en una ciutat sociosanitària i ha considerat que es tracta d'un "ús molt correcte" ja que aquest tipus de places "surten molt més econòmiques", tot i que "també pot haver altres usos".

Tot i això, ha indicat que actualment la situació econòmica és diferent de quan el PP va proposar aquesta opció per la qual cosa "suposo que s'hauria de tornar a valorar".