El PP demana a Antich que substitueixi a Manera per la seva gestió en política econòmica


Actualizado 20/7/2010 16:09:35 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, ha demanat aquest dimarts al president del Govern, Francesc Antich, que rellevi al conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, per la seva gestió al capdavant d'aquest departament perquè considera a aquest com el "culpable" de la política econòmica de l'Executiu balear.

Així ho ha proposat Pastor en una sessió plenària extraordinària, que se celebra aquest dimarts en la Cambra, on ha afirmat que Manera "no compta ni amb la confiança del PP ni amb la dels ciutadans".

El portaveu popular, qui s'ha estrenat en aquest ple com a portaveu del grup popular al Parlament, en substitució de Francesc Fiol, s'ha recolzat per fer aquesta petició en les conclusions de l'últim informe del Centre de Recerca Econòmica (CRE) que va analitzar la situació econòmica de les illes i de la resta de l'Estat, Europa i el Món.

Segons el popular, l'esmentat informe indica que les Illes Balears "trenquen el mirall" en relació a la resta de territoris. Així, ha destacat que la demanda a les illes no és comparable a la d'altres comunitats, que el consum està marcat per la falta de confiança dels ciutadans i que la demanda externa queda "d'esquenes" a l'arxipèlag. També ha apuntat que la construcció "no treu la cap" i que la indústria tampoc avança.

Antich ha replicat que el CRE va fer anteriorment un informe sobre l'economia balear que més tard va canviar, passant d'una evolució del creixement del -0,3 al -1%, mentre que el Govern ho va mantenir en un -0,9. El cap de l'Executiu ha posat aquest exemple per explicar que el Govern tenia "clara una determinada manera d'entendre quin seria el comportament de les illes i quin seria el seu creixement", així com la situació conjuntural i ha subratllat que les mesures que presa el Govern les porta a terme en funció de les seves pròpies conclusions.

"Estem en una situació de molta dificultat en la qual s'hauran de prendre canvis importantíssims, però no hauríem de caure en un pessimisme que faci que efectivament aquesta societat no vagi per endavant", ha recalcat el president.

Pastor ha dit també que la ciutadania balear està "cansada" i demana "canvis" i "responsabilitat". En aquest sentit, ha afegit que no s'aprecien "indicis" de repunt en l'economia de les illes, pel que ha asseverat que és "hora de governar" i de "prendre decisions". A més, el popular ha sol·licitat a l'Executiu que tingui "capacitat d'arribar a acords" amb la resta de forces polítiques i, en aquest sentit, ha posat al seu partit a disposició del Govern.

El popular ha utilitzat un símil mariner per referir-se a la situació econòmica de la comunitat al dir que "no n'hi ha prou amb tenir una bona barca", sinó que fa falta tenir també "una bona tripulació", i alhora ha recordat al president que "en aquesta barca" no navega ell sol, sinó també "molts ciutadans".

Antich, per part seva, ha contestat a Pastor que també considera que "la gent està cansada" i que "al seu moment", quan arribin les eleccions, "ja dirà de qui està cansada". El cap de l'Executiu ha ressaltat, d'altra banda, la capacitat de diàleg i arribar a consensos que està mostrant el Govern i ha aprofitat el moment per agrair a la resta de grups la seva disposició per arribar a acords de gran envergadura per a les illes com el que es va adoptar per aprovar la modificació de la Llei de mesures urgents per impulsar l'economia de les illes.