PP demana la compareixença d'Espinosa perquè expliqui quina és la proposta d'una delimitació justa a Formentera


Actualizado 16/6/2008 13:37:55 CET

MADRID, 16 de juny (EUROPA PRESS)

El Grup Parlamentari Popular al Congrés ha sol·licitat la compareixença de la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, perquè expliqui a quina és la proposta del Govern respecte a la delimitació de Formentera.

El PP ha registrat ja a la Comissió corresponent del Congrés aquesta petició de compareixença, la motivació fonamental de la qual és que Espinosa expliqui el compromís del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'aconseguir una delimitació de costes justa per a l'illa de Formentera.

La delimitació del traçat ha generat una forta controvèrsia entre els propietaris dels habitatges i immobles que estan als terrenys a incorporar dins del Domini Públic Marítim Terrestre, el que ha motivat la creació d'una Plataforma d'Afectats per la Delimitació de Formentera.

Fa poc i durant una sessió de control al Govern al senat, la ministra va expressar el seu compromís de reunir-se amb els afectats pel traçat i comunicar-los les conclusions de l'estudi que ha realitzat el seu departament per preveure la possibilitat de modificar el traçat.

En la mateixa compareixença, Espinosa va avançar que entre les alternatives es troba la reubicació dels immobles que s'han vist inclosos en el Domini Públic.

A més, el diputat del PP per Eivissa, Enrique Fajarnés, s'ha mostrat crític amb aquesta mesura i ha presentat diverses iniciatives per sol·licitar al Govern que prevegi la modificació de la delimitació i que el Govern compleixi amb la promesa traslladada als afectats.