El PP demana al Consell d'Eivissa que elabori un Pla per regularitzar les casetes varador de l'illa


Actualizado 25/11/2009 16:49:57 CET

EIVISSA, 25 de novembre (EUROPA PRESS)

El grup popular del Consell d'Eivissa proposarà en el pròxim ple de la Institució l'elaboració d'un pla d'ordenació de la costa per regularitzar les casetes varador. El conseller del PP, José Torres, ha explicat avui que amb la creació d'aquest document la demarcació de Costes podria regularitzar aquelles infraestructures que compleixin els requisits del pla atorgant la corresponent concessió administrativa.

En aquesta proposta els populars també demanaran que s'arribi a un acord amb els ajuntaments perquè elaborin un inventari de les casetes varador del seu municipi i que el Consell incoï expedients de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) o una altra figura de protecció per a les que tinguin interès públic o algun element que degui protegir-se.

José Torres també ha demanat a la Demarcació de Costes que deixi en suspensió els expedients de recuperació del domini públic marítim terrestre fins que no se sàpiga quines casetes deuen protegir-se.

El conseller popular ha explicat que "crec que Eivissa no és com la resta de les illes, una porció de terra envoltada per tots els costats, se segueixen els criteris de la Demarcació de Costes i a vegades les decisions que vénen de fora no tenen en compte els nostres interessos".

D'altra banda, el conseller del PP Diego Guasch ha explicat que el seu grup també presentarà una moció per instar al Govern que impulsi i financi la creació d'un centre d'innovació a Eivissa.