El PP demana que les competències d'agricultura no arribin al Consell mentre mantingui deutes amb el sector primari


Actualizado 29/9/2010 18:44:42 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El PP del Consell de Mallorca ha criticat el "retard" en la recepció de les noves competències d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i ha demanat que, per "coherència i responsabilitat", aquestes no siguin transferida mentre la institució insular tingui deutes amb el sector primari.

L'encara portaveu del PP al Consell, Jaume Font, ha considerat que aquesta competència tampoc arribarà a la institució el pròxim 1 de gener, si bé ha destacat que no pot fer-ho "amb pagaments pendents, ni hipoteques". Per aquesta raó, el seu grup reclamarà, mitjançant una moció, que si hi ha pagaments pendents amb el sector es parin perquè podrien "suposar un problema".

D'altra banda, el PP s'ha mostrat sorprès davant de l'actual situació del Reglament Orgànic del Consell de Mallorca. En aquest sentit, Font ha recordat que aquest ha estat una promesa electoral del PSIB, la negociació de la qual es remunta al 2008, que va durar fins a finals del 2009.

Aquest reglament va aconseguir un alt consens i només està en espera de l'informe del Consell Consultiu per a la seva aprovació definitiva. Així, el partit ha mostrat la seva preocupació al comprovar que el reglament "lluny d'estar pendent de dictamen, es troba en un calaix de presidència".

La moció popular té per objectiu que el reglament sigui enviat amb caràcter d'urgència al Consell Consultiu perquè es pronunciï en la major brevetat possible.

Finalment, Font s'ha referit a la moció sobre els descomptes aeris que van presentar fa una setmana i ha assegurat que és el moment d'arribar a un gran acord entre tots els grups polítics perquè "ningú torni a amenaçar" als mallorquins de "prendre'ls drets ja adquirits".

El portaveu dels populars ha posat èmfasi que no cal permetre que "el ministre de torn" primer "amenaci" i, després, es presenti a Mallorca com el "gran salvador, i es comprometi a respectar un dret, que volia treure".

La moció del PP també preveu instar al Govern que rendibilitzi al màxim els recursos que es destinen als descomptes de resident, millorant o la declaració de servei públic o ampliant-la.