PP demana que Rubalcaba comparegui per explicar l'actuació del Govern per prevenir el consum de droga a Eivissa


Actualizado 18/9/2008 16:53:41 CET

MADRID, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El Grup Parlamentari Popular al Congrés ha registrat una petició de compareixença perquè el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, expliqui les actuacions que ha portat a terme el Govern per prevenir el consum d'estupefaents a Eivissa.

La sol·licitud requereix que el ministre informi a la cambra baixa sobre aquesta circumstància després que a l'illa hagin mort set persones per sobredosi des de començaments d'any.

El diputat del PP per les Balears, Enrique Fajarnés, va afirmar en declaracions a Europa Press que el nombre de morts --al qual se sumaria la mort d'una persona fa poc per consum d'alcohol-- suscita preocupació requereix de la petició d'explicacions al ministre.

"Volem saber què s'ha fet en matèria de prevenció", va recalcar Fajarnés qui també va precisar que la sol·licitud també aspira a conèixer quines polítiques públiques per prevenir el consum de drogues s'han destinat als Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, als quals va voler felicitar per la desarticulació d'una xarxa a Eivissa dedicada al tràfic d'estupefaents.

Per tant, segons el parer de Fajarnés, que davant aquesta circumstància "es necessita" la compareixença de Rubalcaba "tant" a la Comissió d'Interior del Congrés com la comissió Mixta per l'Estudi del Problema de les Drogues.