El PP demanarà al Consell la paralització "immediata" del tramvia per l'absència de consens en el seu plantejament


Actualizado 24/11/2010 13:55:32 CET

El grup popular es mostra obert a participar en futurs estudis per estudiar la viabilitat del projecte

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha informat aquest dimecres que el seu grup presentarà al ple del pròxim 2 de desembre una moció en la qual demanarà la paralització de "manera immediata" de totes les actuacions que s'estan portant a terme per a la implantació del tramvia, per que la institució insular participi de manera "activa" en el projecte.

Així ho ha afirmat Rubio en una roda de premsa, en què ha estat acompanyat per la portaveu adjunta, Clara del Moral, i el conseller Pedro Álvarez. Els Populars han recordat que l'article 70 de l'Estatut d'Autonomia dels Illes Balears atribueix les competències en matèria de transport terrestre al Consell, si bé aquestes encara no han estat transferides.

En aquest sentit, Rubio ha criticat que la Institució Insular no s'hi hagi implicat en les decisions que afecten aquest projecte, raó per la qual demanaran la paralització de les actuacions que s'estan fent ara mateix, amb la intenció de participar de manera "activa" en els òrgans de decisió del desenvolupament del projecte.

Una proposta en idèntica línia a l'aprovada aquest dimarts a l'Ajuntament de Palma gràcies als vots de UM i PP, mitjançant la qual el consistori va aprovar exigir la paralització de totes les actuacions que desenvolupa el Govern i l'ajuntament en relació amb la implantació del tramvia. La proposta va comptar amb l'oposició frontal de la resta de grups municipals.

Tot i això, els populars a l'ajuntament es van mostrar totalment contraris a la possibilitat de desenvolupar aquest mitjà de transport, a diferència d'allò expressat avui al Consell Insular, on el grup popular s'ha mostrat obert a analitzar i estudiar la viabilitat del projecte, si bé exigeix que es paralitzi el projecte en la seva forma actual.

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ)