El PP denuncia la intenció de l'alcaldessa d'Eivissa de pujar ara el rebut de l'aigua un 33 %


Actualizado 4/12/2008 16:27:25 CET

EIVISSA, 4 de Des. (EUROPA PRESS)

El Grup Municipal Popular va denunciar avui la intenció de l'actual equip de Govern de l'Ajuntament d'Eivissa d'incrementar en un 32,80 % el rebut de la tarifa de l'aigua que pagaran els eivissencs el pròxim any. D'aquesta manera, "la nova tarifa fixada per a la taxa passa a ser de 2,3 euros per metre cúbic, respecte dels 1,7 euros que venien pagant fins ara les famílies del municipi".

L'origen d'aquesta pujada es troba, segons els populars, a l'acord adoptat el passat 1 d'agost pel qual PSOE-Exc va aprovar el conveni de col·laboració amb l'Agència Balear de l'Aigua i de la Qualitat Ambiental pel que l'Ajuntament d'Eivissa s'obligava a comprar un volum mínim d'aigua potable de 3,6 milions de metres cúbics anuals durant l'any 2009, al preu d'1,1289 euros el metre cúbic d'aigua subministrada.

Segons el regidor en l'oposició, Adrián Trejo, repercutir la major part dels costos fixos de producció d'aigua dessalada de tota l'illa sobre el municipi de Vila, al repartir-los sobre la base dels metres cúbics utilitzats, "és una injustícia".

Motiu pel qual va advocar per la distribució percentual entre els municipis segons el seu consum, en lloc de dividir la despesa per metre cúbic, i per traspassar les competències en matèria de recursos hídrics al Consell Insular d'Eivissa per a la seva gestió integral, tal com es va acordar al Consell d'Alcaldes.

Trejo va criticar, a més, la política econòmica de l'actual equip de Govern "que ha aprovat ja l'encariment de dues taxes per a l'any 2009 com són la d'assistència al centre de l'escoleta municipal i la taxa del cementiri".

El regidor va explicar que PSOE-Exc incrementa sistemàticament les taxes, un tribut que no discrimina en funció del poder adquisitiu del ciutadà de manera que la seva política recaptatòria resulta especialment "injusta, insolidària i inoportuna" en un moment de crisis com l'actual.