El PP exigeix un Pla d'usos socisanitaris de Son Dureta per evitar l'especulació del solar


Actualizado 25/11/2009 19:33:47 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

La diputada del PP Ana Castillo va exigir avui, durant la Comissió de Sanitat, que el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, defineixi "urgentment" l'ús sociosanitari que tindrà Son Dureta una vegada que es posi en funcionament el nou hospital de Son Espases i ha demanat que es realitzin totes les gestions necessàries amb l'Estat perquè el solar on actualment s'ubica l'hospital tingui un ús que "beneficiï a tots els ciutadans de les Balears".

Així, Castillo ha recordat que el solar de l'Hospital de Son Dureta és propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) i que està cedit a la Comunitat Autònoma a causa del seu ús sanitari, "de manera que si el Govern no realitza urgentment un pla d'usos, una vegada que es traslladi l'activitat a Son Espases, el solar de Son Dureta podria revertir a l'Estat".

Alhora, la diputada ha manifestat la seva preocupació, ja que si com ha a anunciat el conseller de Salut, s'inaugura el nou hospital en el mes d'octubre del 2010 i no s'ha realitzat un pla d'usos sociosanitaris per a Son Dureta, "els nostres ciutadans seran els més grans damnificats". "La nostra comunitat té greus carències en matèria sociosanitaria, de manera que no ens podem permetre perdre aquest recinte ni jugar amb la sanitat dels ciutadans de les Balears", ha assegurat Castillo.

Finalment, el grup Parlamentari Popular ha instat el Govern que realitzi "d'immediat" el Pla d'usos del complex per "evitar l'especulació a la zona". "Si aquest complex no queda vinculat finalment a un ús sociosanitari, es produirà una especulació que hem d'evitar", ha conclòs.