El PP exigeix una resposta "immediata" al Govern a la "falta de seguretat" denunciada pels treballadors de SFM


Actualizado 2/7/2009 18:14:01 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP, Carlos Simarro, va exigir avui una resposta "immediata" al Govern a la "falta de seguretat i manteniment" en els trens denunciada pels treballadors del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM), de manera que ha dit que no vol pensar que per la "incompetència" dels gestors d'aquesta empresa pública "pogués posar-se en risc la seguretat de les persones".

En una roda de premsa, Simarro es va referir així a l'atur de dues hores convocat ahir pel Comitè d'Empresa de SFM, sota el lema 'Menys endolls i més eines', que va afectar a entre 1.000 i 1.500 persones i cinc trens i que ha estat secundat pel 89% de la plantilla, segons ha informat el portaveu del Comitè, Pelayo Carrasco.

"Els incidents en els trens de Mallorca s'acumulen de manera molt preocupant sense que es vegin per cap part les inversions que el Govern diu fer en seguretat", ha criticat, i alhora ha recordat les "reiterades avaries elèctriques que van deixar sense servei als usuaris, en alguns casos fins a set hores".

Mentrestant, ha assenyalat que "el pacte d'esquerres necessita dos gerents, un del PSM i un altre del PSIB per vigilar-se i que han estat incapaços d'oferir solucions a les demandes sindicals", tal com, segons la seva opinió, ho demostra la jornada de vaga d'ahir entre les 10.00 i les 12.00 hores, que "va perjudicar" als usuaris.

A més, Simarro ha recordat que els sindicats ja han anunciat noves accions de protestes, referint-se així a les aturades convocats pel Comitè d'Empresa per al 7 de juliol de 10.00 a 12.00 hores; el 14 de juliol de 20.00 a 22.00 hores; el 20 durant les 24 hores i el 25 de 14.00 a 16.00 hores.

"El panorama en el servei ferroviari és desolador, ja que s'incrementen els quadres directius, contractant als amics del PSM i el PSIB, perquè el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, diu que van a caldre per a l'ampliació de les línies de tren, quan ni el Govern es posa d'acord per on van a anar el tren d'Alcúdia i Manacor", ha reblat Simarro.

El portaveu del PP també es va referir al tramvia i, en aquest sentit, ha criticat que es continua "sense saber res" d'aquest projecte, fet que suposa un "incompliment més" de l'executiu central respecte a les infraestructures que "tant es necessiten a Balears", després que el ministre de Foment, José Blanco, prometés que en un mes estaria solucionada el finançament d'aquesta infraestructura "i ja ha passat un mes i mig".