El PP insta Calvo que arribi a un acord de cessió amb l'Autoritat Portuària per a la creació del Museu Marítim


Actualizado 2/7/2009 19:59:40 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El PP va instar avui a l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, que es reuneixi "immediatament" amb el president de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay, per arribar a un acord de cessió de l'espai necessari per a la creació del Museu Marítim de la capital balear, ja que, segons la seva opinió, la primera edil "no pot ser espectadora del que passa a la ciutat, ni estar de braços plegats perquè les àrees impulsores siguin d'UM".

En un comunicat, els populars van reclamar a Calvo que "lideri" el projecte del Museu Marítim, ja que aquest projecte ha de ser "prioritari" per a l'Ajuntament, tenint en compte que "redundarà en benefici dels ciutadans, en la promoció del turisme nàutic de Palma i en la recuperació del patrimoni marítim d'un dels llocs més importants de la Mediterrània".

D'altra banda, ha lamentat que per a un projecte d'aquestes característiques "no es compti des del primer moment amb l'Autoritat Portuària, que és l'entitat que ha de cedir l'espai" i, en aquesta línia, ha recordat que el passat 27 d'abril, el consistori va aprovar per unanimitat una moció del PP instant a l'Autoritat Portuària a cedir abans de final d'any un espai per a la ubicació del Museu.

Així, ha explicat que aquesta proposta se suma a un passat, presentada pel PP al ple de 28 de juliol del 2008, en què s'instava a l'Ajuntament a agilitar la creació de la Fundació per impulsar la creació del Museu, així com elaborar un projecte per al mateix. Tot i això, ha indicat que aquesta iniciativa ha estat rebutjada per la majoria municipal.

D'altra banda, ha assenyalat que el 18 de maig del 2008, representants del Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma van acordar refundar el Museu Marítim, "però lamentablement, a part de la foto al Parc de la Mar, no s'ha vist cap actuació destacable per part de les administracions".

"Ni s'ha creat la Fundació, ni sembla que hi hagi voluntat de transferir cap espai, ni s'ha redactat un projecte museístic, de manera que en aquest moment, els anuncis del Govern no deixen de ser un brindis al Sol", van criticar els populars.