El PP insta Calvo a exigir finançament a l'executiu central per al desenvolupament del tramvia de Palma


Actualizado 18/9/2008 17:57:36 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El PP a l'Ajuntament de Palma, va instar avui a l'alcaldessa, Aina Calvo, a exigir a l'executiu central finançament, xifrada en 350 milions d'euros, pel desenvolupament del projecte del tramvia per a la capital balear, ja que va assegurar que "Palma no pot afrontar aquests costos per si sola".

Així ho va exposar el regidor popular a l'Ajuntament, Carlos Veramendi, qui va etzibar que el procedir de l'Ajuntament, de vendre un projecte que "encara" no té finançament, es tradueix en "focs d'artifici", en entendre que es tracta "d'incoherències" que perjudiquen "seriosament" els ciutadans de Palma.

En aquest sentit, el regidor va sostenir que l'agrupació "espera" que l'alcaldessa ofereixi alguna solució sobre aquesta qüestió en el pròxim ple municipal que tindrà lloc el dia 29 de setembre, ja que aquest projecte haver de ser finançat per la Comunitat Autònoma i l'executiu central. Tot i això, Veramendi va dir que si Calvo sap "d'on venen els diners", llavors ja sap "més que Antich".

Davant el "sorprenent" anunci per part de l'alcaldessa de Palma que el tramvia arribarà en 2011, realitzat fa uns dies, els populars van afirmar que l'actual equip de govern municipal va anunciar un traçat "sense tenir un projecte previ", fet que suposa una "incoherència".

Alhora, els populars van informar que en un dels plens de la institució, van elevar una proposició "en positiu" que demanava que quan hagués un projecte "en ferm", el consistori unís a totes les entitats, comerciants, veïns, i resta de partits polítics perquè poguessin fer "les al·legacions necessàries".

Sobre aquesta qüestió, Veramendi va apuntar que tal proposició va ser "totalment" rebutjada, i "l'única" explicació que, segons va apuntar, els van donar des de Cort va ser que es produiria una reunió "quan considerem", la qual cosa l'oposició va qualificar de "nul interès de diàleg".