El PP de Maó insta l'Ajuntament a instal·lar un centre d'interpretació sobre les dominacions britànica i francesa


Actualizado 25/11/2009 16:14:47 CET

MENORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El grup popular de Maó va instar avui a l'Ajuntament a desenvolupar un centre d'interpretació que veure's sobre les dominacions britànica i francesa de l'Illa durant el segle XVIII al Palau Can Oliver. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que serà presentada demà durant la sessió plenària, és convertir l'edifici emblemàtic en un referent cultural i turístic del centre del municipi, segons ha assenyalat el regidor popular, Bernardo Pax.

En aquest sentit, Pax va reclamar la implicació econòmica tant del Consell de Menorca com del Govern en aquest projecte que, segons ha apuntat, no suposa grans inversions i que seria possible instal·lant diversos mecanismes interactius en alguna de les sales dedicades a exposició projectades en Can Oliver.

"Aquesta proposta permetrà als visitants l'oportunitat de conèixer més a fons el segle XVIII, que va deixar en la nostra ciutat i en la nostra Illa importants rastres i vestigis". Alhora, Pax ha destacat que "el turisme cultural suposa un pas més a l'hora d'intentar lluitar contra l'escurçament de la temporada turística, que provoca pèrdua de negoci i de poder adquisitiu a Menorca".

Per la seva banda, el portaveu del grup popular, Juan Manuel Lafuente, ha destacat que, de moment, l'equip de govern tan sols a presentat el projecte arquitectònic de rehabilitació de Can Oliver però no ha aportat idees sobre el contingut cultural de l'edifici.

"La nostra intenció amb aquesta proposta és dinamitzar el centre de Maó combinant turisme i cultura i aprofitar la inversió pública feta en aquest edifici per buscar aquesta sinergia", ha assegurat.

A més, va recalcar que "tant les persones que ens visiten com molts menorquins desconeixen la nostra història, una història que no es podria entendre sense les aportacions i els canvis socials, culturals i econòmics que s'han produït al segle XVIII".

Lafuente es va referir també a la pèrdua de turistes britànics dels últims anys. En aquest sentit ha assenyalat que, menteixis que en 2001, van passar per l'Aeroport de Menorca, 646.511 turistes del Regne Unit, en 2009 tan sols han visitat l'Illa 384.000 visitants britànics.

Així, ha assenyalat que "és important que els nostres principals clients estrangers coneguin la nostra vinculació amb el seu país i el centre d'interpretació és una forma intel·ligent de recuperar i mantenir el nostre passat al mateix temps que fem ofertes culturals amb futur".