El PP de Menorca calcula que la retallada de professorat afectarà a 50 docents de l'Illa


Actualizado 17/6/2010 21:12:58 CET

MENORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president del PP de Menorca, Santiago Tadeo, ha criticat avui la decisió del Govern de reduir una mitjana d'1,5 professors per al pròxim curs escolar en els col·legis i instituts públics. En aquest sentit, el líder popular va calcular que aquesta mesura afectarà a 50 professors de l'Illa, mentre que a nivell balear suposarà un descens d'al voltant de 400 professors interins.

"Es tracta d'una situació molt greu ja que suposarà un increment de treball per als docents en actiu, així com un augment de la ràtio alumnes-professor i una retallada social en un pilar bàsic com és l'educació", ha assenyalat Tadeo.

El dirigent del PP ha criticat el descens del pressupost de la comunitat autònoma en matèria educativa ha estat de 28 milions d'euros, dels quals 11 milions s'han reduït directament de les nòmines dels docents dels centres públics.

En aquest sentit, Tadeo ha recordat que el professorat d'Educació primària ha patit una baixada salarial del 5,75 % mentre que els professors d'Educació Secundària han vist baixar el seu sou fins a un 7 %.

"La solució a la crisi no passa precisament per la reducció en un tema tan important com és l'educació, sinó més ben tot al contrari", ha matisat el president del PP, qui ha destacat la necessitat d'"apostar per l'educació i per un sistema educatiu de qualitat i que això sigui un reflex a la societat en el futur".