El PP de Menorca critica que el PTI ha estrangulat l'economia i promet modificar-lo si governa


Actualizado 10/12/2010 15:37:40 CET

MENORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

El PP de Menorca portarà a terme una modificació puntual del Pla Territorial Insular (PTI) en el cas que pugui governar després de les eleccions del mes de maig de 2011, segons ha reiterat aquest divendres el candidat 'popular' al Consell de Menorca i al Parlament, Santiago Tadeo, qui ha declinat revelar més propostes concretes de l'esborrany del programa electoral en què treballa actualment la formació conservadora.

Tadeo ha criticat que la normativa actual "ha estrangulat l'economia menorquina" tot i que ha deixat clar que els 'populars' no posen en dubte "determinats temes" relacionats amb la protecció del territori.

El líder 'popular' ha assenyalat que el PP presenta un projecte "alternatiu" necessari per donar un tomb a la difícil situació econòmica. "L'alternança política cal a Menorca, una illa que necessita un canvi", ha incidit Tadeo, qui ha remarcat que "ens trobem en un moment en el qual tots els sectors productius tenen uns indicadors tan baixos que fa falta ampliar mires".

En relació amb els casos de corrupció en el si de la formació conservadora destapats a Mallorca i Eivissa, Tadeo ha apuntat que "la corrupció és de les persones i no dels partits". En aquest sentit, ha assenyalat que els ciutadans "han de valorar els projectes polítics de cara a les pròximes eleccions i decidir qual és el millor per reactivar l'economia de l'illa".

D'altra banda, el candidat del PP ha reconegut la dificultat amb la qual es trobarà l'administració insular l'any vinent davant de la impossibilitat d'endeutar-se però ha remarcat que el repte està en "prendre decisions contundents, primar els recursos de l'administració per prioritzar les inversions i millorar la gestió la despesa corrent".

En aquest sentit, ha advocat per dotar de més pes a la societat civil i als empresaris.

Tadeo ha afirmat que el programa electoral del seu partit inclou la repassada dels projectes impulsats per l'actual equip de govern que no estiguin executats per determinar "si són els projectes que Menorca necessita".

En concret, el líder 'popular' s'ha referit al futur Centre d'Interpretació de s'Enclusa, al qual es pretenen destinar set milions d'euros.

En matèria de transport, Tadeo ha recalcat que, en el cas de guanyar els comicis, el PP elaborarà un estudi per determinar si la declaració de servei públic dels vols amb la Península és una mesura adequada. Alhora, ha subratllat que la formació conservadora reivindicarà millores en les connexions amb l'illa amb independència del color polític que governi a nivell estatal.

En relació amb els candidats 'populars' que encapçalaran les llistes als ajuntaments d'Es Migjorn i Es Mercadal, que encara no s'han fet públics, l'actual president insular del PP no ha volgut revelar cap altre nom tot i que ha avançat que no existeixen dificultats per trobar a les persones que van a encapçalar les llistes electorals de la formació en aquests municipis.

Tadeo ha indicat que les Juntes Locals disposen de "plena autonomia" per escollir als seus candidats i per presentar-los en el moment que considerin oportú.