El PP de Palma exigeix a Calvo la devolució dels diners de la taxa d'incineració cobrada "irregularment"


Actualizado 16/7/2009 17:31:14 CET

L'oposició calcula que la recaptació sobre el cost de servei supera els 11 milions d'euros

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) - -

El Grup Municipal Popular va exigir avui l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, la devolució dels diners de la taxa d'incineració cobrada "irregularment". Segons han assenyalat des de l'oposició, en dos anys de legislatura el total d'excés de recaptació arribar a la xifra d'11 milions d'euros.

Així, els populars critiquen que l'Ajuntament hagi pujat un 40% la taxa d'incineració des de 2007, "justificant aquest fort augment en temps de crisis" en l'exigència de fer front a la factura que cobra el consistori al Consell de Mallorca a través de l'empresa TIRME S.A..

A més, recorden, a través d'un comunicat, que les factures de TIRME han augmentat en el que portem d'any una mitjana del 2,9% respecte a l'any passat, mentre que la primera edil ha incrementat en un 10% la taxa "sense cap justificació". D'aquesta manera, l'Ajuntament palmesà està recaptant més que el cost que ha de pagar a la institució insular.

En dos anys d'aquesta legislatura, el total d'excés de recaptació supera els 11 milions d'euros; dels quals vuit milions han estat recaptats al 2008 i, el que portem del 2009, ja se superen els 3 milions d'euros, amb la previsió que es puguin arribar a més de 6 milions al tancament de l'exercici.

Per tot això, el PP sol·licitarà en el pròxim ple de juliol la devolució dels diners cobrat "irregularment" per l'Ajuntament de Palma mitjançant la taxa d'incineració corresponent al 2009.

L'equip de govern municipal s'ha negat reiteradament a calcular aquesta xifra d'excés de recaptació, perquè no té intencions d'assumir que ha cobrat de més, i perquè els serveix per tapar el forat creat al 2008 de més de 20 milions d'euros. L'última negació, sense cap tipus d'argumentació, ha estat en el passat ple de juny, que han rebutjat actualitzar l'estudi econòmic que exigeix la llei d'hisendes locals cada vegada que es vol incrementar una taxa i que reflectiria aquest excés que recull l'estudi fet pel PP de Palma.