El PP proposa que el Consell ofereixi informació sobre l'estat de les platges als turistes


Actualizado 16/7/2009 19:56:51 CET

MENORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

El grup popular al Consell de Menorca vol que les oficines d'informació turística disposin de qualsevol informació sobre l'estat de les platges, perquè visitants i residents puguin tenir una informació més detallada i actualitzada de tot el relatiu al litoral insular.

La proposta d'acord serà defensada davant el pròxim ple de la institució pel conseller Pedro Hernández Traid, qui creu que ha de ser la Conselleria de Cooperació Local la que gestioni l'esmentada informació i s'encarregui de transmetre aquestes dades a les esmentades oficines, que depenen de la Conselleria de Turisme.

En el passat ple l'equip de govern insular del PSOE i PSM-Els Verds ja va votar en contra d'una proposta d'acord del conseller Hernández Traid perquè s'informés de l'estat de les platges des de la pàgina web insular, també amb la major periodicitat possible.

D'altra banda, la consellera Salomé Cabrera sol·licitarà que el Consell realitzi una tasca preventiva i de conscienciació ciutadana sobre l'organització de festes 'rave'. També proposa que la institució insular s'avanci i que faci el possible per detectar-les abans de la seva realització, a més de les actuacions d'ofici, que ja està fent ara en cas de denúncies.

A l'apartat de control, la portaveu del grup popular, Juana Francis Pons Vila, preguntarà per la marxa del projecte pilot per a la instal·lació de tres pantalles tàctils als municipis de Maó, Ciutadella i Fornells, per informar als turistes i residents.

En matèria d'economia, Pons Vila interrogarà l'Executiu insular sobre les declaracions del conseller autonòmic del ram, Carles Manera, relatives que els diners del nou sistema de finançament de Les balears es destinarà únicament a pal·liar el dèficit dels comptes del Govern.

La dirigent popular també vol saber quina opinió té el president del Consell, Marc Pons, sobre el fet que un de cada vuit menorquins en edat de treballar no tinguin treball en plena temporada turística.

El Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials, la posició dels transportistes davant del Pla de Carreteres, els problemes de recepció de la TDT, els lingüistes d'IB-3, el contracte de serveis per al foment de la agrodiversitat i la campanya "Al sol amb precaució", són altres de les qüestions sobre les quals preguntarà l 'oposició al ple del dia 20.