El PP recorda que Nájera també va fer un ús indegut de la visa i ara "ens rasgam les vestidures"


Actualizado 24/4/2008 16:54:29 CET

"Si en les reunions del PTM es van fer intercanvi de cromos o prebendes la justícia haurà d'aclarir-ho"

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

El portaveu del PP balear, Miquel Ramis, ha dit avui que casos de corrupció existeixen en la vida política, perquè aquesta classe de delictes els cometen les persones, no els partits, i va afegir que "ara ens rasgam les vestidures" quan en l'actual Govern hi ha una persona que "està provat" que es va comportar "exactament igual en el fons" que l'ex gerent de Bitel, Damià Vidal, en fer un "ús indegut de la seva targeta de crèdit".

"Es va resoldre que no era un delicte penal, però va quedar demostrat que havia utilitzat la visa per qüestions personals", va reblar.

Així es va expressar Ramis en roda de premsa, en al·lusió a l'actual portaveu del Govern i exalcaldessa de Calvià, Margarida Nájera. Alhora, Ramis també es va referir a la sentència que considera il·legal i incompatible que l'ex consellera de Salut del Pacti de Progrés, Aina Salom, mantingués la farmàcia que regentava i alhora desenvolupava un càrrec públic. "Hi ha una sentència ferma que demostra que una consellera va facturar més de tres milions d'euros en medecines en una farmàcia il·legal", va rememorar Ramis, abans d'advertir que no vol "obrir el ventilador".

Amb tot això, el portaveu es va preguntar "com poden la resta de partits garantir que no compten amb una persona que a nivell personal està corrompuda?", i va sentenciar que els polítics corruptes "humilien" la classe política. En aquest context, va assegurar referint-se als recents presumptes casos de corrupció que han afectat el PP que el partit "va tenir coneixement d'ells quan havien saltat al jutjat, i no abans", si no, "lògicament ho haguéssim denunciat", va remarcar.

En aquest sentit, el popular va recalcar que en el seu partit "no hi caben els corruptes", una màxima que, va assegurar, "té molt clara la presidenta, Rosa Estaràs", per a qui, en paraules de Ramis, "qui hagi demostrat que no mereix la confiança del partit, no cap en ell". Ramis va admetre alhora que és "molt difícil" posar la mà en el foc per algun polític de cap partit.

Després de reconèixer que el PP passa per un moment difícil, va considerar que a Balears no hi ha més corrupció política que en altres punts de l'Estat i, després de lamentar que aquests casos que surten a la llum fan que "el ciutadà deixi de creure en la vida política", va opinar la classe política queda "desacreditada, i amb raó".

PLA TERRITORIAL DE MALLORCA

Preguntat per la investigació que està realitzant la justícia del Pla Territorial de Mallorca (PTM) per presumptes irregularitats en la definició de les Àrees de Reconversió Territorial -traçat de les quals podria haver generat plusvàlues milionàries a alguns promotors- Ramis va opinar que si es van cometre delictes, la justícia ha de determinar-ho.

Així, va opinar que el PP tenia l'obligació d'acudir a les reunions en les quals es debatia el Pla, ja que en aquesta època (2004) UM governava el Consell amb el suport del PP. "El PP tenia l'obligació d'assistir a quantes reunions se celebressin per discutir qüestions sobre el PTM", va reiterar, matisant que "si en elles es va fer intercanvi de cromos o prebendes", és una cosa que hauran "d'aclarir els tribunals"

CANDIDATURES AL CONGRÉS

Arran de les tres candidatures presentades al Congrés Regional que farà el PP a Catalunya, Ramis va opinar que "quantes més opinions i més es fomenti el debat, millor" i va expressar el seu desig que "ocorri el mateix a Balears", perquè, al final del debat, "surten les idees", va concloure.